Vissza a nyitóoldalra

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztálya

"A Szent Pantaleon Kórház Traumatológiai Osztályán a gyógyító, ápolói munkát 51 dolgozó végzi, 10 orvos, 38 szakdolgozó és 3 adminisztrátor, az osztályt dr. Gyöngyösi Pál osztályvezető főorvos úr és Lázárné Lukácsi Tímea osztályvezető főnővér asszony vezeti. A 8 tapasztalt szakorvos mellett kettő fiatal, ambiciózus rezidens is dolgozik. A jó munkahelyi légkör, a szakma szeretete és az elhivatottság erős megtartó erő.

2014-től vehették birtokba az új központi műtőt, ahol többfunkciós műtőasztalok, új, közvetlenül a kórházi radiológiai rendszerhez kapcsolható képerősítő, nagyteljesítményű és kézsebészeti fúrómotorok, HD felbontású arthroscóp rendszer nyújt lehetőséget a szakmai továbblépésre.

Az új tömbben kapott helyet a traumatológiai sürgősségi ambulancia, a traumatológiai szakrendelés és az ortopéd szakrendelés is. Az osztály számokkal mérhető szakmai teljesítménye, ágykihasználtságban, ápolási intenzitásban mérhető mutatói a megyei kórházak traumatológiai osztályának szintjét is eléri. Szintén megyei kórház mutatószintű az elvégzett csípő-és térdprotézis műtéti repertoár.

A betegforgalmi adatok folyamatos emelkedést mutatnak. A műtői kapacitás és a megfelelő orvos létszám következtében a várólistát jelentősen csökkenteni tudták. A napi átlag 23 betegfelvétel és ugyanannyi hazabocsátás, a jó műtéti előkészítés, majd a műtét utáni teendők ellátása igen nagy szervezettséget és jó team munkát igényel. A korábbiakhoz képest jelentősen felgyorsult munkatempó mellett a minőség emelése is sikerült az osztálynak. A kollektíva összehangolt team munkát végez, szavak nélkül is értik egymást.

A betegek mielőbbi gyógyulását a gyógytornászok és a rehabilitációs munkacsoport szakemberei mellett a mozgásszervi rehabilitációs osztállyal kialakított példaértékű munkakapcsolat is segíti.

A kimagasló szakmai színvonalon végzett felelősségteljes tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a „Dunaújváros Egészségügyéért díjat” a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Traumatológiai Osztályának kollektívája részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2017 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj