Vissza a nyitóoldalra

Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség

"A Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség immár 25 éve alakult azzal a céllal, hogy megőrizze és javítsa a város közbiztonságát, fokozza a városlakók biztonságérzetét.

Önkéntes tevékenységükkel, a szabadidejükben óvják, vigyázzák a várost úgy nappal, mint éjszaka.

A mindennapos őrjáratokon túl a lakók biztonságtudatos szemléletformálását is fontosnak tartják. Ennek egyik legfontosabb eleme a SZEM-mozgalom (azaz Szomszédok Egymásért Mozgalom) életre hívása, melynek keretében a lakóközösségek szolidaritásának, egymásra figyelésének tudatosításával is hozzájárulnak az emberek biztonságához.

Felhívják a polgárok figyelmét a felelős, körültekintő magatartásra, vagyonvédelemre. Ebben pedig közvetlenül is segítik a lakókat, így például az önkormányzat által biztosított ablakriasztók felszerelésével. A polgárőrök intelmeinek betartásával, egymást segítve, egymással kommunikálva erősödhetnek a lakóközösségek.

2014-től már Újtelep területén is végzik a járőrözést. Munkájuk során folyamatosan együttműködnek a rendőrséggel és állandó résztvevői a városi rendezvényeknek.

A bajtársias csapatot sokáig Kertes József vezette, akinek sajnálatos elhunytát követően Hegedűs László vette át a vezetői tisztséget.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a több évtizeden át, a városlakók biztonságáért végzett áldozatos tevékenységük elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2018 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj

Kapcsolódó linkek: