Vissza a nyitóoldalra

Kohl Jánosné pedagógus, óvodapedagógus

"Kohl Jánosné, Gabi óvó néni 39 éve dolgozik a dunaújvárosi Kincskereső Tagóvodában. Itt kezdte el pályáját és jövőre innen is megy majd nyugdíjba.

1979-ben a Vasvári Pál Gimnázium és Szakközépiskola óvónői tagozatán végzett, majd munka mellett szerzett felsőfokú oklevelet a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben.

Pályája során nyitott volt az új dolgokra, ezért folyamatosan képezte magát, így például 1981-ben úszó oktatói oklevelet szerzett, 93-ban gyermekjóga oktató tanfolyamot végzett, 2005-ben Gyógytestnevelő szakvizsgát tett, és számos egyéb fejlesztő tanfolyamot is elvégzett.

Mozgás iránti elhivatottsága, szakmai ismeretei beépültek a mindennapi munkájába. A városban elsőként kezdte a gyermekjóga mozgásformájával kiegészíteni és színesíteni az óvodai testnevelést. Városi, megyei bemutatókat tartott, szakmai napokat szervezett.

A Kincskereső tagóvoda „Mozgás és mentálhigiéné” munkaközösségének elhivatott alapítója és vezetője lett. Pályafutása alatt sok fiatal óvodapedagógust mentorált, segített hozzá hasonló elhivatott pedagógussá válni.

Kiváló pedagógus, segítő, támogató kolléga, őszinte, hiteles személyiség. A szülőkkel nagyon jó kapcsolatot ápol, praktikus tanácsaival igyekszik segíteni őket a gyermeknevelés útvesztőiben.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a kimagasló színvonalon és hivatástudattal végzett példaértékű tevékenységének elismeréseként a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Kohl Jánosné óvodapedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Djíak, kitüntetések:

2018 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj