Vissza a nyitóoldalra

Keszlerné Szumzer Ilona pedagógus, tanár

"Keszlerné Szumzer Ilona tanárnő az Eötvös Lóránd Tudományegyetem matematika-fizika szakán végzett 1978-ban. A diploma megszerzése után a középiskolai tanári pályáját már abban az évben szeptember elsején megkezdte az akkori Rudas László Közgazdasági Szakközépiskola, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskola, Gépíró és Gyorsíró Iskolában. A tanárnő nem csak a pedagógus pályához volt hűséges, hanem a munkahelyéhez is. A Rudas iskola kapuit lépte át pályakezdőként, majd az idei évben a Rudas iskola katedráját cserélte fel a nyugdíjas évekre.

Keszlerné tanárnő fizika szakos tanárként több éven keresztül tevékenykedett, de fő szakjának a matematika tantárgyat tekintette. Az iskola sokat köszönhet az ő agilitásának. Matematika szakosként évfolyam szintű feladatsorokat dolgozott ki a tanulói tudás mérésére. Törekedett arra, hogy a standard követelmény mellett a tanulók értékelése, minősítése is egységes legyen.

Oktató-nevelő tevékenységében évről évre megújult. Diákjai eredményesen szerepeltek a megyei, országos matematika versenyeken, és ezzel kollégáit is ösztönözte a diákok tehetséggondozására. Az intézmény külső kapcsolatainak fejlesztésében is tevékenyen részt vállalt. Legfontosabb ezek közül a Németh Margit Matematika verseny, amelyet immáron 23. alkalommal rendez meg az intézmény.

Tevékenységét az iskolán kívül is több alkalommal elismerték, így például 1987-ben kiváló munkájáért kitüntetésben részesült, 1991-ben Miniszteri Dicsérő Oklevelet vehetett át, 2005-ben az Oktatási Miniszter által Arany Katedra Emlékplakett kitüntetést vehetett át.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű és több évtizedes elhivatott pedagógusi tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Keszlerné Szumzer Ilona tanárnő részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum honlapja

Díjak, kitüntetések:

1987 - Kiváló munkáért kitüntetés

1991 - Miniszteri Dicsérő Oklevél

2005 - Arany Katedra Emlékplakett

2018 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem