Vissza a nyitóoldalra

Tenyérné Köles Nóra pedagógus, óvodapedagógus

"Tenyérné Köles Nóra az Eszterlánc Tagóvoda óvodapedagógusa, 1975-től ’95-ig Székesfehérváron dolgozott a Nefelejcs úti Óvodában, majd az IKARUS gyár óvodájában.

1982. és 1984. között gyermekvédelmi feladatokat látott el. 1996-tól Dunaújváros óvodapedagógusa. 2001-2004. között vezető helyettesi feladatokat látott el, majd 2004- 2005. között a 2. számú Óvoda Egységvezetője volt, később adminisztrációs feladatok ellátásával segítette az óvodavezetőt.

Fontosnak tartotta a folyamatos önképzést, a szakirodalom böngészését. Az elmúlt 40 év alatt pedagógiai munkája során mindig hangsúlyt kapott a gyermekek sokoldalú személyiségfejlesztése. A városi munkaközösség aktív tagja volt. Ismerkedett az alapozó terápiával, amit gyógypedagógus irányításával alkalmazott a hátrányos-, illetve rászoruló gyerekek megsegítésére, fejlesztésére.

A Nagycsaládosok Dunaújvárosi Egyesületének egy évig elnöke, majd vezetőségi tagja lett. Pályázatokkal segíti a családok szociális helyzetének javítását.

Kedvessége, nyugtató hangja, együttműködése és szakmai tapasztalata segítette az óvoda közösségének mindennapi munkáját.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű hivatástudata, és lelkiismeretesen, magas szakmai színvonalon végzett pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat, Tenyérné Köles Nóra óvodapedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2018 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem