Vissza a nyitóoldalra

Pomposné Zelena Erzsébet pedagógus, hegedűtanár

"Pomposné Zelena Erzsébet, a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola hegedűtanára Kalocsán született, de itt végezte el az ének-zenei általános iskolát, és harmadik osztályos korában kezdett el hegedülni tanulni. Tanára javaslatára a szegedi Tömörkény István Gimnázium és Szakközépiskolába felvételizett, s itt végezte el tanulmányait, 1972-ben. Ezután a Zeneművészeti Főiskola Szegedi tanárképző szakára jelentkezett. A főiskolán 1975-ben szerzett diplomát, hegedű-szolfézs szakon. Ezt követően pályázta meg a Dunaújvárosban kiírt hegedű tanári állást, melyet elnyert, és több mint 40 éve tagja a tantestületnek. Pályája kezdetétől sokoldalú és színes egyéniségével járul hozzá a város kulturális életének élénkítéséhez.

Aktív tagja volt a Dunaújvárosban alakult szimfonikus zenekarnak, a népi zenekarnak, mely a Vasas Táncegyüttest kísérte, és számos közös fellépést tudhattak magukénak. Stabil pontja a hegedű szekciónak a Dunaújvárosi Zenei Egyesület zenekarában. 1991-től a vonós tanszak vezetője. Tanszakvezetőként házi versenyek megálmodója, az iskolában szervezett megyei vonós találkozó ötletgazdája, szervezője. Az intézmény gyermek vonószenekarának vezetője. Kiváló hegedűtanárként munkáját nagy tudás, szakértelem, odaadás, lendület és lelkiismeretesség jellemzi.

Tanítványaival rendszeresen részt vesz a művészetoktatásban kiírt versenyeken, rendezvényeken. Rendszeresen szerepel növendékeivel a városi ünnepi rendezvényein, és tesz eleget óvodák, iskolák, város környéki települések felkéréseinek. Kiváló pedagógusként számtalan zeneszerető növendék került ki a kezei közül. Szakmai tudását kollégái is elismerik. Tevékenysége és szakma iránti elhivatottsága színesíti és gazdagítja Dunaújváros és térségének zenei életét."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola honlapja

Díjak, kitüntetések:

2019 - Pro Cultura Intercisae

2020 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem