Vissza a nyitóoldalra

Lászlóné Durecz Andrea pedagógus, tanító

"Lászlóné Durecz Andrea 2013 augusztusától tanítója a Móricz Zsigmond Általános Iskolának. Előtte 27 évig a Vasvári Pál Általános Iskolában dolgozott. Immár 32 éve munkálkodik az ifjúsági korosztály nevelésében, formálásában. Munkabírása lehengerlő, innovatív ötleteivel, szuggesztív egyéniségével magával ragadja a gyerekeket.Kitartó munkájának köszönhető, hogy az iskola elnyerte az ÖKOISKOLA címet.

A szülők segítségével létrehozta az iskola fűszerkertjét, ahol az évszaknak megfelelően munkálkodik együtt tanítványaival. Elkötelezetten küzd a kihalóban lévő fecskék megmentéséért, ezzel az elhivatottsággal pedig tanítványait is megfertőzte. Andi néni irányításával a gyerekek feltérképezték a város és városkörnyéki fecskefészkeket is.

Úttörője a digitális kompetencia fejlesztésének intézményi keretek között. A Kódolás Hetének aktív szervezője, gyerekek tucatjait ismertette meg a Zümivel, a programozó méhecskével.

Kitartóan dolgozik azért, hogy az iskolai hulladékgyűjtés szelektíven történjen, környezettudatos életmódra,a jövőért vállalt felelősségre tanítja ezáltal a gyerekeket. Napi oktató-nevelő munkáját is példaértékűen végzi, számos versenyeredménnyel büszkélkedhet, amelyet tanítványaival ért el.

A gyermekek fejlődéséért, neveléséért végzett elhivatott, több évtizeden keresztül végzett szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a Dunaújváros Ifjúságáért díjat Lászlóné Durecz Andrea részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Online

kép forrása: a Móricz Zsigmond Általános Iskola honlapja

Díjak, kitüntetések:

2019 - Dunaújváros Ifjúságáért Díj