Vissza a nyitóoldalra

Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégegyógyászati Összevont Osztálya

A Szent Pantaleon Kórház- Rendelőintézet Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégegyógyászati Összevont Osztályán a gyógyító, ápolói munkát 19 dolgozó végzi, 5 orvos, 11 szakdolgozó és 2 adminisztrátor. Az 5 tapasztalt szakorvos mellett két rezidens illetve vállalkozó orvosok is segítik az osztály folyamatos betegellátását.

Az osztályon az Endoszkópos orr melléküreg sebészet, hallásjavító műtétek, gégészeti mikro sebészet, parotis tumor sebészet, nyaki jó- és rosszindulatú daganatok sebészete, gégetumor sebészet, izolált arcközépcsont törések műtéti kezelése, fül és orr korrekció, könnyelfolyási zavar műtéte, fej bőrdaganatainak plasztikai sebészeti megoldása, garat-, orrmandula műtét altatásban, megnagyobbodott és légzészavart okozó garatmandulák kisebbítése rádiófrekvenciás eszközzel történő kezelése folyik.

Az osztály szakmai mutatószámai minden vonatkozásban jobbak, mint akár a városi, akár az országos átlagok. Jól szervezett munkával folyamatosan teljesítik a forgalmi tervekben előírt mutatókat, betartva az anyag- és gyógyszerkereteket.

A Fej-nyaki Onkológiai Társaságok Nemzetközi Föderációja július 27-ét a világ fej-nyaki daganatok nemzetközi napjává nyilvánította. A világnaphoz kapcsolódóan az osztály minden évben szervez fej-nyaki daganatos szűrési napokat.

Az osztály a Semmelweis Orvostudományi Egyetem akkreditált képzőhelye, mely alapján külső képzőhelyként végzi a rezidensek szakvizsgára való felkészítését. 2018-ban a Magyar Kórházszövetség ”Családbarát kórházi Osztály” elismerésére méltó osztályként nyerte el a díjat.

Dr. Vaszkun László osztályvezető főorvos magas szintű, széleskörű betegellátást valósított meg. Az osztály szoros, jó kapcsolatot alakított ki a társszakmákkal, illetve a háziorvosokkal.

Példaértékű és elhivatott gyógyító tevékenységük elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a „Dunaújvárosért” díjat a Szent Pantaleon Kórház- Rendelőintézet Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégegyógyászati Összevont Osztálya részére adományozza.

forrás: Dunaújváros Online

Díjak, kitüntetések:

2019 - Dunaújvárosért Díj