Vissza a nyitóoldalra

Kardos Ágnes pedagógus, tanár

"Kardos Ágnes pedagógusi munkáját 1976-ban a Mezőszilasi Általános Iskolában kezdte képesítés nélküli nevelőként. Munkája mellett, 1980-ban sikeresen elvégezte a Győri Tanítóképző Főiskolát. 1982-ben került a dunaújvárosi Római Városrészi II. számú Általános Iskolába, ahol alsós tanítóként kezdett dolgozni. Jelenleg is a Gárdonyi Géza Általános Iskola pedagógusa.

Munkáját nagy felkészültséggel és a gyerekek iránti határtalan szeretettel és türelemmel végzi. Aktívan részt vesz az alsó tagozat munkájában. Versenyeket szervezett, és versenyekre készítette fel a gyerekeket, akik mindig kimagaslóan jó eredményeket értek el. A magyar nyelv és irodalom tanítása mellett a másik szeretett tantárgya a rajz, melynek szépségét és szeretetét tanítványainak is átadta. Több tanítványa is a művészi pályát választotta. A tehetséggondozás mellett, a hátrányos helyzetű és nehéz sorsú gyerekekkel is nagy szeretettel és türelemmel foglalkozott. Példamutató hivatástudata mellett, egész pedagógus pályája során arra törekedett, hogy kollégáival és tanítványai szüleivel is harmonikus kapcsolatot ápoljon.

Dunaújváros MJV Közgyűlése az elhivatott pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Kardos Ágnes pedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2019 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem