Vissza a nyitóoldalra

Páger László pedagógus, tanár

"Páger László tanár úr 1977-ben szerzett villamos üzemmérnöki diplomát a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, majd 1983-ban ugyanitt villamos műszaki tanár végzettséget. 1997-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen villamos mérnökként végzett, 2002-ben pedig közoktatás vezetői képesítéssel gyarapította tudását.

1970-ben kezdett el dolgozni, és 1980-ban már a Dunaferr iskolában végezte tevékenységét, ahonnan a közelmúltban vonult nyugdíjba. A 42 aktív évből 33 év a Dunaferr iskolához köti, és ő az, akire mindig előszeretettel hivatkoznak. A nagy generáció tagja és jelképe. Két évig dolgozott a METAB-nál, illetve része volt a TISZK létrehozásában, működtetésében. Ezen kívül pedig egy iskolát, egy közösséget szolgált.

Az utolsó aktív időszakában szakmai elméleti tantárgyat oktató tanár volt, de évekig a villamos munkaközösség vezetőjeként dolgozott, volt igazgatóhelyettes és tagintézményvezető is. Munkája, hitvallása, szakmaisága, a jó értelemben vett alázata az évtizedek alatt beleivódott a Dunaferr iskola falaiba, levegőjébe, nem utolsó sorban történelemkönyvébe.

Harminchárom esztendőn keresztül példát mutatott arra, hogyan él, hogyan viselkedik, hogyan dolgozik egy igazi pedagógus. Koordinált, egyeztetett, partnereket keresett és sok-sok diákéletét segítette egy különleges és csodálatos pályára lépni.

A több évtizedes kimagasló és példaértékű pedagógusi tevékenységének elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Páger László tanár úr részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2019 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem