Vissza a nyitóoldalra

Sziklai Istvánné pedagógus, óvodapedagógus, intézményvezető

"Sziklai Istvánné óvodapedagógus, az Aranyalma Tagóvoda vezetője, negyven éve töretlen szorgalommal végzi munkáját. 1978-ban megszerzett középfokú óvónői végzettsége után a 20. számú Napközi Otthonos Óvodában kezdte meg szakmai munkáját. Kecskeméten 1982-ben szerezte meg óvodapedagógusi diplomáját.

Óvodájának vezéregyénisége volt, aki mindig azon gondolkozott, hogyan lehetne szebbé tenni az óvodát és a csoportokat. Az élőszínház vezető egyéniségeként gyakran írt új szövegkönyvet, mese-feldolgozásokat. A környezettudatos nevelést mindig kiemelten kezelte, az erdei óvoda kitalálója és megvalósítója lett.

Folyamatosan képezte magát, majd a megszerzett új ismereteit beépítette mindennapi munkájába, és szívesen átadta tapasztalatait kollégáinak. Az esztétika iránti fogékonysága megmutatkozott abban is, hogy a Babakiállítást szárnyai alá vette, kreatív ötleteivel színesebbé tette.

1990-ben pedagógus nap alkalmából Miniszteri dicséretben részesült, azóta is kifogyhatatlan tudásvággyal éli a mindennapokat. 2010 óta a Dunaújvárosi Óvoda Aranyalma Tagóvodájának a vezetője. Munkáját a rendszeresség, pontosság, precizitás jellemzi. Munkabírása és temperamentuma példa az egész nevelőtestület számára, tevékenységét a mai napig fáradhatatlanul, őszinte hivatástudattal végzi.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a példaértékű szakmai tevékenységének és hivatástudatának elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet Sziklai Istvánné óvodapedagógus részére adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

1990 - Miniszteri dicséret

2019 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem