Vissza a nyitóoldalra

Pász Péter sportvezető

"Pász Péter több mint 15 éve tölti be a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó Szakosztályának vezetői posztját.

Szakosztály vezetőként többek között felelős a sárkányhajó és túra szakágak vezetéséért. Munkája során ápolja a kapcsolatot azon helyi szponzorokkal, akiket saját személyes kapcsolatrendszerén át ismert meg, és akiket hosszas idő és energia ráfordítással nyert meg a kajak-kenu sportnak. Tevékenysége eredményeként a szakosztály számára jelentős anyagi és tárgyi támogatást szerez évente, amely nélkül a szakosztály nem tudná ilyen nagy sikerrel elvégezni a szakmai munkáját.

Pénzügyi támogatóként is lényeges szerepet vállal, hiszen minden évben jelentős magánadománnyal támogatja a szakosztályt.

Pász Péter az elmúlt 15 évben bebizonyította, hogy a dunaújvárosi kajak- kenu sportért szívből, önzetlenül, nagy odaadással, rendszeresen és fegyelmezetten képes dolgozni. Az önkéntesség jó példája, hiszen feladatait társadalmi alapon, mindenféle juttatás és mindennemű költségtérítés nélkül végzi.

Néhány közvetlen kollégája, valamint a versenyzők így vélekednek Pász Péterről:

Kiss Balázs, U23 Világbajnoki bronzérmes kenus

„Pétert egy nagyon jóindulatú, kedves embernek ismertem meg, aki munkája mellett rengeteg energiát és időt fordít a sportra és a szakosztályi feladatok elvégzésére. Tavalyi évemben nagyon keveset tudtam itthon lenni, de Ő nem felejtett el engem, saját szabadidejében hétvégén foglalkozott a mentális felkészítésemmel és a hosszú táborozás alatt felgyűlt nehézségeim megoldásával. Bármikor számíthattam rá, ezért hálás is vagyok és Köszönöm Szépen!”

Molnár Gergely, a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó szakosztályának vezetőedzője

„Pász Péter mint a kajak-kenu szakosztály vezetője évek óta lelkiismeretesen végzi a munkáját. A szakosztály igen sokat köszönhet Neki mind erkölcsi, mind anyagi vonatkozásban. Péterben egy igen sokoldalú jó szervező készségű, jó kommunikációval rendelkező, megbízható, precíz embert ismertem meg. Versenyzőinkkel jó a kapcsolata, követendő példákat tud állítani a mai fiatalság elé. Ezzel felelős magatartás is párosul. Ő maga is szerelmese a vízi közegnek, a Kajak-Kenu sportnak. Kapcsolatai révén a szakosztály segítője bármilyen jellegű témában. Kiváló a kapcsolata a szakosztályi szponzorokkal. Szívesen és örömmel segíti a munkánkat. Legyen szó a csónakház, mint épület valamely problémájáról, stéggel kapcsolatos ügyekről, a Dunaferr kupa szervezésében is segít. Ha kell, még motorcsónakból is segíti az edzések megtartását. Péter jelenléte, tudatossága a szakosztály működésére pozitívan hat.

Vajda Attila, Olimpiai Bajnok, a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó szakosztályának kenus edzője

„Pász Pétert olyan embernek ismertem meg, aki nem fél a feladatok nehézségeitől. Tudja, hogy vannak kihívások az életben és bátran szembenéz ezekkel. A sportban rengeteg ilyen létezik, és bizony jól jön egy olyan ember, akire lehet számítani. Emberileg mindig támogat bennünket, hol a mentális erőinket növeli, hol egyszerűen a fizikai létével nyújt segítő kezet, ha szükségünk van rá! Péternek, bár talán Ő ezt nem is tudja, sokat köszönhetünk, mert egy biztos pontja az egyesületünknek. Mint egy nagy testvér, kire bármikor bármiben számíthatunk. Talán ezért is tudunk ilyen eredményesek lenni, mert tudjuk hogy ha elakadunk van kihez fordulni.”

Pető Zsolt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu és Sárkányhajó szakosztályának elnöke

„Péter egy fantasztikus ember, hűséges barát, értéket teremtő munkatárs, egy követendő példa mindannyiunk számára. Az együtt töltött nyolc év alatt soha egyetlen egyszer sem tántorodott meg, mindig stabilan képviselte a szakosztály érdekeit, folyamatosan számíthattunk rá. Ez az állandóság aranyat ér. Sok ilyen önkéntesre lenne szükség a sportban és a világban egyaránt. Szerény ember, aki önzetlenül hátralép, amikor a dicséretet osztják. Igazán örülök, hogy társa lehetek mindennapokban.”

A kimagasló színvonalon, lelkiismeretesen és példaértékűen végzett sporttevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Sportjáért Díjat 2020-ban, Pász Péternek adományozza."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Sportjáért díj

 

Kapcsolódó linkek: