Vissza a nyitóoldalra

Szili István címzetes tűzoltó törzsőrmester

Szili István, címzetes tűzoltó törzsőrmester 2009. szeptember elsején beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Rátermettsége és szorgalma hamar kitűnt; bátorságát több káresetnél is bizonyította. Határozott fellépésű, nagy gyakorlattal rendelkező tűzoltó.

A szükséges képesítések megszerzése után kinevezték gépkocsivezetőnek. Ezt a beosztást jelenleg is betölti. Biztonságosan és jól vezet. Felelősségteljes mind hivatását, mind pedig kollégáit illetően.

Szili István folyamatosan képzi magát, a tanulásra mindig is nagy gondot fordított.  A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen katasztrófavédelmi szervező, tűzvédelmi és mentésirányítási szakon szerzett diplomát 2018-ban. Ezután a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó- parancsnokság parancsnok helyetteseként gyakorolta hivatását. Parancsnok-helyettesi feladatait is nagy szakmai tudással és odaadással végezte, de az igazi tűzoltási feladatok szeretete visszacsábította a vonulós szolgálathoz.

Szili István tudásának, ismereteinek az átadásával hatékonyan segíti az állományba kerülő kollégákat: szívesen mentorálja a fiatal, kezdő tűzoltókat, segíti a beilleszkedésüket, szakmai ismereteik elmélyítését, a gyakorlat megszerzését. Kitartó, nagy elkötelezettséggel végzi szolgálatát. Tűzoltási és kárelhárítási tevékenysége során több nagy tűzeset, illetve káreset felszámolásában vett részt. Dunaújváros rendezvényeinek biztosításában, a közoktatási intézményekben szervezett tűzvédelemmel, tűzmegelőzéssel kapcsolatos bemutatókon is aktív szerepet vállal.

Dunaújváros MJV Közgyűlése, a hivatásos tűzoltóság állományában hosszú időn át, a város tűzvédelméért végzett kiemelkedő szakmai munkájának, magas szintű szolgálatteljesítésének és példaértékű hivatástudatának elismeréseként a Dunaújváros Közbiztonságáért díjat Szili István címzetes tűzoltó főtörzsőrmester részére adományozta.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj