Vissza a nyitóoldalra

Kovács Adél divattervező

1987-ben született. Kreativitását és a ruhák iránti szeretetét édesanyjától, Kovács Iréntől örökölte, aki jelmeztervezőként dolgozott a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Középiskola tanulmányait a Széchenyi István Gimnáziumban végezte, ahol Rohonczi ROHO István tanította. Végzős gimnazistaként a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakára jelentkezett, ahová első próbálkozásra fel is vették. 2009-ben évfolyamtársaival megalapította a Kepp Showroom formációt. Tanulmányai során fél évet töltött az Erasmus ösztöndíj segítségével Londonban, itt a London College of Fashion férfiruha szakán tanult. Első munkatapasztalatait a londoni Marios Schwabnál szerezte gyakornokként.

2011-ben szerezte meg mesterdiplomáját, ezután fél évet dolgozott az Egyesült Királyság fővárosban, a koreai származású tervezőnél, Eudon Choinál designer asszisztensként és stúdiómenedzserként.

A NUBU márkának már egyetemi időszaka alatt is besegített, s jelenleg is itt dolgozik. Tervezői stílusa a minimalizmus és funkcionalitás ötvözve a sportos és elegáns elemekkel. Öltözékeire a fenntarthatóság és a tudatos anyaghasználat jellemző.

Érdekesség, hogy a NUBU 2014-es tavaszi-nyári kollekciójának fő inspirációját a dunaújvárosi szoborpark acélszobrai adták: Adél és tervezőtársai Friedrich Ferenc és Várnai Gyula köztéri szobrait álmodták újra.

2019-ben a NUBU nyerte el a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai csapat formaruháira kiírt pályázatot.

Díjak, kitüntetések:

2013 - Az év profi divattervezője / Design Terminal

2016 - Women of the Year / Az év divattervezője / Glamour Magazin

2018 - Év oktatója / Budapesti Metropolitan Egyetem

2019 - Olimpiai formaruhatender első helyezett / Magyar Olimpiai Bizottság

 

források:

www.metropolitan.hu

www.adelkovacs.com

www.duol.hu

neverordinary.blog.hu/

Gombold újra: Interjú a NUBU tervezőtrióval, instyle.hu

 

Kapcsolódó linkek: