Vissza a nyitóoldalra

Kántorné Péterffy Judit óvodapedagógus

2020-ban jelölést kapott Kántorné Péterffy Judit, a Bóbita Tagóvoda óvodapedagógusa.

Kántorné Péterffy Judit 1988 óta a Dunaújvárosi Óvoda óvodapedagógusa. Rengeteg továbbképzésen vett már részt, ilyen például a minőségbiztosítás és programfejlesztés az óvodában, óvodai gyermekvédelem vagy mentálhiginés asszisztens. 1999 óta minden évben részt vesz a Freinet Pedagógiai Továbbképzésen is. Városi munkaközösséget vezet, amelynek egyik célja ezen pedagógia megismertetése. Gyermekvédelmi felelősként évtizedekig kísérte figyelemmel és segítette a nehéz helyzetben lévő családokat. A szülők bizalommal fordulnak hozzá. Kommunikációja kedves, de határozott. Megbízható, pontos, lelkiismeretesen és jó meglátásokkal segíti a kollektíva munkáját. Szakmailag nagy tudású, folyamatosan megújulni képes. Szívesen vállal gyakorlatvezetői, mentori munkát, amely példaértékű, előremutató. Munkája során mindig az óvodás korú gyermeke harmonikus személyiség-fejlődését tartja szem előtt. Munkája, személyisége, a szülőkkel való jó kapcsolata, a gyermekekhez és a kollégákhoz való viszonya példaértékű a nevelőtestület számára.

„Alternatív pedagógiai szemléletével nagyon sok és különleges témával, eszközzel gazdagítja az óvodai mindennapokat. Rengeteg érdekességgel ismerteti meg a csoportjába járó gyermekeket, az óvodában dolgozó kollégáit. Történt, hogy Judit pedagógusi minősítésén, a gyermekek mackó projektben tevékenykedtek.

A mindennapos testnevelés is a kedvenc plüssmackójukkal történt. Bár ez csak egy kezdeményezés volt, mégis az összes gyerek ment Judit után, mint a kiscsibék a tyúkanyó után és utánozták a játékos mozgásmintákat.”

Több évtizedes kimagasló szakmai munkájának elismeréseként DMJV Közgyűlése a Dunaújváros Érdemes Pedagógusa Díjat Kántorné Péterffy Judit részére adományozza.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2020 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa