Vissza a nyitóoldalra

Kissné Sztankó Katalin pedagógus, tanár

"Kissné Sztankó Katalin az ELTE TTK kémia-­fizika szakán szerzett középiskolai tanári diplomát 1981-ben. Egyetemi évei alatt néptánctanári végzettséget is szerzett.

1981 szeptemberétől a dunaújvárosi Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában kezdte tanítani szaktárgyait, majd 1990-ben az akkor induló Lorántffy Zsuzsanna Szakközép- és Szakmunkásképző Iskolában folytatta munkáját. 1994-től a jelenlegi DSZC Bánki Donát Technikuma tanára lett, ahol nyugdíjazásáig dolgozott.

Kissné Sztankó Katalin kiemelkedő munkát, tehetséggondozást végző pedagógus, aki diákjaiban természettudományos gondolkodást tudott kialakítani. A fizikát az intézményben emelt szinten is tanította. Tanítványaival aktívan bekapcsolódott versenyekbe, megmérettetésekbe, ezzel is erősítve a világviszonylatban mindig is híres magyarországi természettudományos alapképzést.

A tanárnő kiemelkedett szervezői aktivitásával. Bánki-napokon diákjai ismeretterjesztő előadásokkal, kísérleti bemutatókkal színesítették az iskola életét.

A nyolcadik osztályosok természettudományi vetélkedőinek rendezésében is az élen járt a feladatok készítésével és a zsűrizésben való részvétellel.

Felejthetetlenek tanulmányi kirándulásokat szervezett évről évre egyebek mellett például a Paksi Atomerőműbe, de ’89-től minden évben sítárboroztatott is. A tevékenységét ismerő kollégák és tanítványok a rendíthetetlen szigor emberét látták benne, aki magasra teszi a mércét nemcsak tanulói, hanem önmaga számára is. Mindig is példával szolgált környezete számára a természet- és környezetvédelem területén. Muzikális, művészetekhez vonzódó alkata révén szalagavatókra készített fel diákokat, sőt nem egyszer maga is szerepelt ezeken a rendezvényeken. A jelölt elismerten sokat tett tantárgyai megszerettetéséért, az irántuk való érdeklődés felkeltéséért, a dunaújvárosi oktatás fejlesztéséért."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2021 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem