Vissza a nyitóoldalra

Pásztor Mária Andrea családgondozó

"Pásztor Mária Andrea 2003-ban a Dunaújvárosi Főiskolán műszaki szakoktató diplomát, majd 2011-ben a Kodolányi János Főiskolán szociális munkás diplomát szerzett. A dunaújvárosi Aranytű Szakiskolában pedagógusként töltött évei alatt fogalmazódott meg benne, hogy a tanításon túl többet szeretne tenni a gyermekekért: először önkéntesként kapcsolódott be a családsegítő szolgálat Játékfesztivál elnevezésű rendezvényébe kézműves foglalkozások lebonyolításával,   majd 2010 októberétől a családsegítő szolgálat családgondozója lett. Az elmúlt években több szakmai képzésen vett részt, ilyen például a „Segítő munka a párkapcsolati erőszak áldozataikkal és gyerekeikkel" című képzés vagy a „Konstruktív agresszió- és bullying kezelés a gyermekvédelmi szakellátásban”.

Tevékeny, precíz, megbízható és kreatív munkatárs. A családokkal végzett közös munka mellett mindig igyekezett, hogy számukra az ügyintézésen, tanácsadáson túl olyan szabadidős foglalkozásokat szervezzen (gyerekcsoport; kézműves tábor; szülő-gyermek csoport), amely az egyén kreativitását, kézügyességét fejleszti, a család összetartó erejét erősíti; egy helyet biztosítani ahol a közösen eltöltött, minőségi idő fontosságát tudják megtapasztalni. Hiszen ezek a tevékenységek mind közelebb vihetnek egy-egy nehézség, probléma megoldásához, a másik személy jobb megismeréséhez. A gyermekcsoportoknak köszönhetően nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki – kezdi Mukliné Puskás Zita. Elképesztően kreatív és ez a tulajdonsága maximálisan jelen van munkája minden területén. Gondolkodása megoldás központú, hatékony és gyors. Emlékszem, pár év elteltével ugyanazon szakmai egységben kezdtünk dolgozni. Közös lett az asztalunk is. Szeretem, hogy "padtársak" vagyunk, ez nagyban erősíti a komfort érzetemet. Úgy gondolom nem csak számomra nyújtja ezt Andi személyisége, hanem az egész szakmai csoportunknak hasonlóak az érzései vele kapcsolatban. Ő a csoport központi szereplője, akire mindig számíthatunk. Köszönettel tartozom neki, hogy ilyen jó kollégám. Büszke vagyok rá!”

Hosszú évek óta karácsony ünnepe előtt az Élelmiszerbank által hirdetett gyűjtésre sikeresen pályázik. Ennek köszönhetően a dunaújvárosi családok ünnepét teszi szebbé a nagy mennyiségű élelmiszer adománnyal. Ügyfeleivel empatikus, türelmes, elfogadó. Munkáját a maximumra való törekvés jellemzi. Kollégáival szemben segítőkész, mindig számíthatnak rá, szakmai kérdésekben tájékozott, ismereteit folyamatosan bővíti.

„Andi hivatástudata és szakmai elhivatottsága példa értékű. Ha egy szóval kellene jellemeznem: univerzális. Mindig számíthatnak rá a kollégák és az ügyfelek egyaránt – fogalmazott kollégája, Árgyelán Anikó.

Munkája sokrétű, vállalt feladatait maximálisan ellátja. Kiemelkedő teljesítmény jellemzi mindennapjait. A családsegítő szolgálat nélkülözhetetlen tagja,  kiváló szakember.

A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért-Dunaújváros díjat 2020-ben, Pásztor Mária Andreának adományozta."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

  • 2019 - Szociális Munkáért – Dunaújváros díj