Vissza a nyitóoldalra

Balássy Sándor rendőr, rendőr dandártábornok

"Balássy Sándor hivatásos rendőri szolgálatát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományában 2004-ben kezdte meg. Édesapját követte a pályán, aki szintén rendőrként teljesített szolgálatot.

Tiszthelyettesként járőr, járőrvezető, majd éveken át körzeti megbízotti feladatokat látott el, majd 2014. október 1-től a Közrendvédelmi Osztály állományában szolgálatirányító parancsnoki teendőket teljesít. Az eltelt időszakban sokat dolgozott a város közbiztonságának és az emberek biztonságérzetének javítása érdekében.

Eredményes feladatellátásának köszönhetően több bűncselekmény elkövetőjét sikerült rövid időn belül elfogni, előállítani. Szakmailag felkészült, kiterjedt tapasztalattal bíró rendőr, aki méltán állítható példaként a kapitányság állomány elé. Szolgálatirányító parancsnokként elhivatottsággal dolgozik a helyi közbiztonság fenntartása érdekében. Több alkalommal mutatta meg a 2020-as évben is az állampolgárok valamint a kollégák iránti tiszteletét, alázatát, segítőkészségét, valamint szakmai tudását, és felkészültségét.

Feladatait nemcsak az irodában, a közterületen is maximális szakértelemmel, a tőle elvárható módon végzi, hiszen számára a közterület jelenti a nagybetűs munkát.

A felmerülő nehézségek ellenére sosem adja fel, legyen szó kutatásról, elkövető utáni futásról, vagy csak az adminisztrációról. Szívesen vesz részt intézkedés taktikai képzésekben, lövészeteken, és fizikai felmérésen is.

Segíti a fiatal pályakezdő rendőrök beilleszkedését a testületbe és tapasztalatát átadva tanítja őket, utat mutat a rendőri munkához.

Eredményes szakmai tevékenysége és hivatástudata elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Balássy Sándornak Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat adományoz."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2021 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj

utolsó frissítés: 2022. május 19.