Vissza a nyitóoldalra

Varga József polgárőr

"Varga József általános és középiskoláit Dunaújvárosban, a felsőfokú végzettségét Budapesten végezte.

Harmincas éveiben kapcsolódott be városunk és térségünk közéletébe, ahol elsősorban közbiztonsági feladatokat látott el, amelyet napjainkban is végez. Varga József 1990-ben  alapító alelnöke volt a Dunaújvárosi Polgárőrségnek.

A későbbi időszakban, a polgárőrségek tagozódásával 2003-ban alapító elnöke lett a Pannon Polgárőrségnek, napjainkban a Táborállási Polgárőrség tagjaként tevékenykedik.

Munkájának köszönhetően jó kapcsolat, valamint szakmai együttműködés alakult ki Dunaújváros és Térsége rendvédelmi szervezeteivel, valamint a város lakóival. Ennek köszönhetően Dunaújváros közbiztonsága és a lakosság szubjektív biztonságérzete jelentősen javult.

Varga József több évtizede eredményesen teljesíti feladatait, részt vesz a város közéletében, segítik a közbiztonsági feladatok szervezését.

A szabályok és a rend iránti elkötelezettségét azonban  nem csak városunkba érvényesítette. Budapesten szemtanúja volt például egy rablótámadásnak, ahol ő, mint egyszerű utcai járókelő a feléje futó elkövetőt menekülés közben elgáncsolta, majd leszerelte és a helyszínen tartotta a rendőrök kiérkezéséig.

A polgárőrség mellett nagy szerelme a modellvasút-építés is, szabadidejében a szobányi méretű terepasztalát tervezi, rakja össze. Természetesen a terepasztalon is rendnek kell lennie. A műanyag fű is szabályszerűen nő, és a műanyag gyalogosok is majd akkor fognak átmenni a műanyagút másik oldalára, ha a lámpa zöldre vált. És ezek a műanyag figurák türelemmel állnak a kereszteződésben már évek óta.

Varga József polgárőrként eltöltött évtizedei kapcsán úgy fogalmaz: A rengeteg emlék – a kellemestől a vidámon át a borzasztóig vidámtól, a fárasztón keresztül gazdagította az életem. A 30 év alatt a sok szabadidőből eltöltött óra, a saját gépjárművel megtett több tízezer km, mind eszköz a polgárőrség, mint „eszme” szolgálatába állítva; egy életforma!

Varga Józsefet a 30 éves kiemelkedő, a város közbiztonságáért végzett tevékenysége alapján Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése Dunaújváros Közbiztonságáért díjban részesíti."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

a kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap

Díjak, kitüntetések:

2021 - Dunaújváros Közbiztonságáért díj

utolsó frissítés: 2022. június 3.