Vissza a nyitóoldalra

Pálné Kellner Márta pedagógus, tanító

"Pálné Kellner Márta 1990-ben kapta kézhez tanítói diplomáját az Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolán. 

A diploma megszerzése után Dunaújvárosban helyezkedett el, az Aranyvölgyi Általános Iskolában. Itt azonnal lehetőséget kapott, hogy bekapcsolódjon az Értékközvetítő és Képességfejlesztő Programba, amely akkor egyedüliként ebben az iskolában működött. Ez a program a gyermekek egyéni képességeinek a kibontakoztatására helyezi a hangsúlyt. Tanítóként elsősorban az anyanyelv tanítása áll a legközelebb hozzá, ez a legfőbb területe.

Időközben gyógypedagógusi végzettséget szerzett 1976-ban a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, amely jelzi, hogy fontos számára az egyéni odafigyelés, az egyéni fejlesztés.

A Dózsa Iskolába 1999-ben került. Az intézménybe hamar beilleszkedett, igazi közösségi ember: éveken át a közalkalmazotti tanács vezetőjeként dolgozott. Számtalan programot, közösségi megmozdulást, kirándulást, csapatépítő tréningeket szervezett a pedagógus közösségnek. Mindez jelezte, hogy kiváló pedagógusi munkája mellett nagyon jó vezetői érzékkel is rendelkezik, ezért 2012-ben az intézmény vezetője felkérte az alsó tagozatos munkáért felelős igazgatóhelyettesnek. Ezt a munkát azóta is kiemelkedő eredménnyel végzi. A vezető stabil támasza, a feladatait mindig maximális energiával és odafigyeléssel végzi. Annak érdekében, hogy az adminisztráció területén ma már nélkülözhetetlen digitális platformokat is magabiztosan tudja kezelni, számtalan számítástechnikai tanfolyamot végzett el. A pedagógusok kimagasló szakmai tudásáért, emberi magatartásáért, a mások irányába tanúsított empátiájáért, toleranciájáért tisztelik és szeretik.

Időközben közoktatási vezető szakvizsgáját is megszerezte. 2020 óta mesterpedagógus fokozatban van. A minősítés során bemutatott mestermunkája nem volt új keletű, hiszen az innováció, a gyermekek irodalom iránti érdeklődésének a felkeltése mindig fontos volt a számára, s a minősítés során bemutatott program már évek óta be van építve mindennapi tanítói munkájába.

A vezetői feladatok mellett sem felejtette el azonban, hogy elsősorban tanító. Tanítványai és azok szülei is szeretik és tisztelik őt humánumáért és szakmai tudásáért.

Kimagasló tanítói, pedagógusi és vezetői munkájáért DMJV Közgyűlése Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesíti."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2022 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

utolsó frissítés: 2022.09.13.