Vissza a nyitóoldalra

Chrenóczy-Nagy Attiláné óvodapedgógus, intézményvezető

Chrenóczy-Nagy Attiláné óvodapedagógusként 40 éve töretlen szorgalommal, lendülettel, odaadással végzi munkáját.

1982-ben szerezte meg diplomáját a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben és 1982 augusztusától az egykori 8-as, ma Aprók Háza óvodájában kezdte meg szakmai munkáját. 1993-tól a 18-as, ma Bóbita óvodában dolgozott, majd 2004-ben a 14-es számú óvodában folytatta munkáját.

Az Eszterlánc tagóvoda 2006-os megalakulásakor a legelső aktív tagok egyike volt. Megyei szintű matematika bemutatót tartott, folyamatosan képezte magát: az ott tanultakat sikeresen beépítette mindennapi munkájába, tapasztalatait átadta kollégáinak. Munkáját a rendszeresség, pontosság, precizitás jellemzi. Munkabírása és temperamentuma példa az egész nevelőtestület számára.

 Nemcsak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel is közvetlen a kapcsolata. 2016 óta az Eszterlánc tagóvoda vezetője. Vezetőként számos figyelemre méltó fejlesztéseket vitt végbe a gyermekek érdekeit szem előtt tartva. Időt és energiát nem kímélve pályázati úton bővítette az udvari és tornatermi eszközöket.

Pozitív személyiségével, őszinteségével elősegíti a nevelőtestületünk harmonikus együttműködését. A közösségért való tenni akarása, példaértékű mindenki számára. A fiatal pályakezdő kolléganőknek mindenben segítséget nyújt, bizalommal fordulhat hozzá bárki.

Egyik régi kollégája szerint nagyon jó a humora, ami sokszor segítette Őt konfliktusok megoldásában és a nehéz helyzetek kezelésében.

Személyében egy rendkívül határozott, céltudatos, kemény, de egyben támogató vezetőt ismerhettem meg. Az együtt töltött évek alatt az első perctől kezdve, tudatosan nevelt és készített fel, mint utódját. Sok építő kritikával és rengeteg tapasztalatcserével, úgy érzem, hogy amit lehetett átadott magából. Érveivel, gondolataival a maga által kitaposott ösvényre terelt. Hálásan köszönöm neki, hogy felemelt maga mellé és tanított.

A szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek problémáira érzékenyen reagál, minden tőle telhetőt megtesz a helyzetük javítása érdekében. Fő szervezője volt a pandémia előtti óvodabáloknak, melyek bevétele lehetővé tette a klimatizált óvodai csoportokat.

Chrenóczy-Nagy Attiláné  óvodapedagógusi tevékenységét a mai napig, fáradhatatlanul őszinte hivatástudattal, folyamatosan magas színvonalon végzi.

Kimagasló nevelő munkájának elismeréseként Dunaújváros Oktatásügyéért díjban részesíti.

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2022 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

utolsó frissítés: 2022.09.13.