Vissza a nyitóoldalra

Szalai Ildikó pedagógus, tanító

"Szalai Ildikó általános iskolai tanító diplomáját 1988-ban, szakvizsgáját 1999-ben szerezte. 2020 óta minősített mesterpedagógus. A különféle továbbképzéseken, tanfolyamokon, konferenciákon, tréningeken elsajátított ismereteit rendre beépíti az oktató-nevelő munkájába, kollégáival megosztva azokat.

Mesterpedagógusi programja – érzelmi intelligencia fejlesztése az alsó tagozaton – hozzájárul az intézmény által felállított követelményekhez, elvárásokhoz. Képviseli azt az elvet, amely a kor ifjúsági nevelésének fontos része. Innovációja töretlen. A differenciált óraszervezés, a csoport-és páros munka alkalmazása tanóráin mindennaposak.

Az az alázat, amit ő tanítóként biztosít a szakmában, azt gondolom példaértékű – fogalmazott Horváthné Ottinger Hajnalka, igazgató.

Szívügye a tiszta, szép magyar beszéd, az integrált anyanyelvi nevelés, szövegértés fejlesztése a kortárs irodalmon keresztül, olvasóvá nevelés, művészeti értékek átadása, a kultúra iránti vágy fejlesztése, valamint az Élménysuli, amelynek mozgatórugója az interaktív, tanulók bevonásán alapuló kreatív feladatmegoldás, az együtt tanulás élménye. Pedagógiai munkájában – az oktatási munka eredményessége mellett – fontosnak tartja tanítványai lelki egészségét, érzelmi intelligenciája fejlesztését, ehhez képzi is magát. Ez a mai világban elengedhetetlen és szükségszerű.

Újszerű ötleteivel hozzájárul az intézmény fejlődéséhez: a minőségbiztosítási rendszer kidolgozás, a gyermek-és ifjúságvédelmi tevékenység, szakmai órák megtartása dunaújvárosi és város környéki iskolák kollégái számára, a mentor tevékenység, ÖKO tudatosság kialakítása, mind-mind bizonyítják tudatosságát, felkészültségét, szakmai irányultságát, a szakma szeretetét, tiszteletét.

Tehetséggondozó, felzárkóztató és fejlesztő munkájára igen nagy hangsúlyt fektet. Kiváló kapcsolatot ápol szülőkkel, gyerekekkel egyaránt. Az oktató-nevelő munkája mellett önkéntes, karitatív feladatokat is szívesen vállal, tanítványai felé is ezt közvetíti. Szakmai életútja a pedagógusok, az oktatásban dolgozók számára példaértékű lehet, ő az, aki hisz a munkája sikerében és tesz is érte.

Munkáját, pályáját az élethosszig tartó tanulás fontossága járja át. Rendkívül motivált, aktív tagja a nevelőtestületnek több mint 30 éve.

Sokrétű, példamutató és magas szintű munkájának elismeréseként DMJV Közgyűlése a Dunaújváros Oktatásügyéért Díjat Szalai Ildikónak adományozza."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2022 - Dunaújváros Oktatásügyéért díj

utolsó frissítés: 2022.09.13.