Vissza a nyitóoldalra

Bölcskei Anna Mária intézményvezető

"Bölcskei Anna Mária pályáját 1995-ben gyermek szakápolóként kezdte Budapesten az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben. Az Intézet megszűnése után a Lelki Sérült Gyermekekért Alapítvány Vadaskerti Kórház szakambulanciáján dolgozott.

2001-ben szerzett általános szociális munkás diplomát, majd idős ellátásból tett szakvizsgát. 2004 óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézményben, mint részlegvezető ápoló, 8 éve, az intézmény vezetője.

Az évek során jó kapcsolatot épített ki a helyi szociális és egészségügyi intézményekkel. Szerepet vállalt a nappali tagozaton és a felnőttoktatásban részt vevő szociális gondozó és ápoló tanulók gyakorlati oktatásában és vizsgáztatásában.

Kollégái bármikor számíthatnak rá, precizitása, együttműködő készsége, segítőkészsége példaként szolgál mindenki számára.

Rendkívül őrültem amikor az intézmény vezetője Te lettél. - mondta Bölcskei Annáról Báló Józsefné részlegvezető főnővér.

Igazán empatikus, jó vezető vagy! Az intézményben élők, a dolgozók érdekeit szem előtt tartva hozod meg döntéseidet. Mindig lehet hozzád fordulni, ha valamiben kételkedünk.

„Az ajtóm mindig nyitva lesz” mondtad, ami a mai napig így van. Kívánom, hogy maradj mindig ilyen.”

Bölcskei Anna nagy gondot fordít arra, hogy a mindennapokban is megjelenjenek a szociális és egészségügyi szakma által elvárt követelmények. Munkáját empátia, az idősek iránti elkötelezettség, következetesség, kreativitás, igényesség jellemzi, ha kell gyakorlatban is részt vesz a munkavégzésben. Magas szakmai ismereteit folyamatosan bővíti. Kiváló közösségi ember, a kollektíva oszlopos tagjaként vesz részt az intézmény programjain. Nem ismeri a lehetetlen fogalmát.

Annával több, mint 16 éve vagyunk munkatársak és immár 8 éve a felettesem – mondta Domokos Ágnes. Ez alatt az idő alatt megismerhettem kiváló személyiségét, nagyfokú szakmai hozzáértését, a munkája iránti szeretetét és nem utolsó sorban emberséges hozzáállását ellátottjaink és a munkatársak iránt. A szakmájában lelkes és érdeklődő, mindig naprakész a szociális terület újdonságaival, folyamatosan képzi magát,  remek példa mindannyiunk előtt.

Szaktudását szívesen adja át az újabb generációknak. Az idősekkel kialakított kapcsolatában a tisztelet, a következetesség és rugalmasság uralkodik. Emberismeretének és humorának segítségével, minden ellátottal szót ért. Munkatársai körében is tiszteletet vívott ki tudásával, munkabírásával. Solymosi-Bányai Bettina nappali ellátás vezető szerint Bölcskei Anna precíz, következetes, felelősségteljes, mindenre talál megoldást.

Munkája iránti alázata, a gondozottakkal szembeni empátiája és a munkatársaival kialakított kapcsolata páratlan és példaértékű.

Az idei év azért is különleges Bölcskei Anna szakmai pályafutását tekintve, hiszen szeptember 18-án volt 25 éve, hogy a szociális szférában közalkalmazottként végzi  munkáját, amiért városunk közgyűlése jubileumi elismerésben részesítette.

A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért-Dunaújváros díjat 2021-ben, Bölcskei Anna Máriának adományozza."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

  • 2021 - Szociális Munkáért – Dunaújváros díj

utolsó frissítés: 2022.12.16.

Kapcsolódó linkek: