Vissza a nyitóoldalra

Joó - Rujder Judit esetmenedzser

"Joó - Rujder Judit felsőfokú tanulmányait 2012-ben fejezte be a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Szociálpedagógia szakán, ahol Család-Gyermek- Ifjúságvédelem specializáción végzett.

2012 májusától Nagyvenyimen, majd decembertől az Útkeresés Segítő Szolgálat Gyermekjóléti Szolgálatánál helyezkedett el: előbb családgondozóként, majd 2016-tól a család- és gyermekjóléti központ esetmenedzsereként látta el feladatait. 2017-ben mediátori végzettséget szerzett, majd 2019-ben a Semmelweis Egyetemen vezetői menedzser-képzésen vett részt. 4 éve a Szolgálat Család-és Gyermekjóléti Központjának szakmai vezetője.

Joó-Rujder Judit kiemelkedő teljesítményt nyújt a mindennapi munkája során. Szakmai egységvezető munkaköre mellett mediátorként, kapcsolatügyeleti koordinátorként, és esetmenedzserként is tevékenykedik.

Határozottsága, empatikus készsége, lendülete, segítőkészsége a munkatársak és az ügyfelek felé is megnyilvánul.

„Sok-sok éve dolgozom együtt Jucival, a szakmai csoportunk, és az intézmény Jucijával. Ő az, akire bármikor, bárhol számítani lehet, legyen az egy esetkonferencia, egy közös sütizés, vagy kirándulás. Empatikus, és mindig segítőkész hozzáállásával nagyban erősíti a Gyermekjóléti Központ munkáját. Egységvezetőként mindig kiáll a kollégáiért, és minden esetben a csoport érdekeit tartja szem előtt. Mindent meg lehet vele beszélni, céltudatos, határozott, de ezek mellett mindig, és mindenkiben az Embert látja. Egy igaz vezető, igaz kolléga, és igaz barát. Ő a Mi Jucink.” – fogalmazott Tóthné Várnagy Olga esetmenedzser.

Joó-Rujder Judit szakmailag igencsak felkészült, érdeklődő, nyitott az új lehetőségek iránt. Csoportvezetőként elhivatott, aktív, céltudatos, kiáll a csoport és az intézmény érdekeiért.

A járvány ideje alatt a szakmai munka szervezésével, a munkakörnyezet folyamatos monitorozásával, a vezetői előírások következetes betartatásával biztosította a munkavállalók és kliensek egészségének védelmét.

A városunkba érkező menekült-ellátás területén kiemelkedő szervezéssel biztosította a segítő munkatársak napi jelenlétét az ellátó központban. Egységvezetőként kollégái maximálisan számíthatnak rá, kimeríthetetlen energiával támogatja az intézmény működését.

„Joó-Rujder Judittal 2018. év tavaszán kerültem munkakapcsolatba, amikor a Család- és Gyermekjóléti Központ szakmai egység vezetője lett. Akkoriban zajlott az Útkeresés Segítő Szolgálat központi épületének felújítása, a dolgozók majd egy évig egy másik épületben voltak elhelyezve. – emlékezett vissza Bella Éva szakmai egységvezető.

2019. év végén az intézmény visszaköltözött eredeti helyére, és mi egy szobába kerültünk. Együtt rendezkedtünk be, és közben jobban megismertük egymást. Nemcsak szakmai vonatkozásban, hanem mint embert is. Nagyon egyezik az erkölcsi normánk, a családról, mint fogalomról alkotott véleményünk. Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy nagyon hasonló értékeket képviselünk egyéb téren is, mint például a két csoport szakmai morálja, a partnerség, a szövetség egy-egy esetvezetés kapcsán.

Mindketten rendszerszemléletben gondolkodunk és hisszük, hogy ha mi példát mutatunk a jó kapcsolat terén, az hatással van a kollégák munkájára is és mint egy láncreakció, az hatással van a családokra is, akikkel kapcsolatban állunk. Ezáltal közös értéknek tekintjük azt, hogy a családsegítők és az esetmenedzserek jó együttműködése minden esetben megtörténjék, még akkor is, ha nem minden pontban értenek egyet a kollégák. Úgy érzem, hogy a szakmai keretek kidolgozásában is hatékonyan tudtunk együtt dolgozni. Mára úgy vélem, hogy ez a kapcsolódási pontunk eredményesnek bizonyult.”

Mészárosné Libor Ágnes, az Útkeresés Segítő Szolgálat intézményvezetője Joó-Rujder Judit pályafutását a szociális munka területén a kezdetektől kísérhette végig.

„Mindig szerettem a humorát, a lelkesedését és a segítő szakmához való viszonyulását. Igényesség jellemzi minden téren. Addig nem nyugodott sosem, amíg az adott problémát a szakmai tudás teljessége mentén meg nem oldotta.

Abban az időben, amikor a Család- és Gyermekjóléti Központ alakult, ő volt a helyettesem a csoport vezetésében. Nagy segítséget jelentett fiatalos lendülete, döntéshozó képessége. Azt gondolom jó párost alkottunk, nagyon szerettem abban az időben is vele dolgozni. Napjainkban már ő vezeti az említett csoportot, és intézményvezetőként sokat jelent nekem a tudat, hogy a rendkívül nagy felelősséggel járó és szaktudást igénylő gyermekvédelmi ügyekben, őt tudhatom magam mellett.” – fogalmazott.

A kimagasló színvonalon, és lelkiismeretesen végzett szakmai tevékenységének elismeréseként, Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szociális Munkáért-Dunaújváros díjat 2022-ben, Joó - Rujder Juditnak adományozza."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

  • 2022 - Szociális Munkáért – Dunaújváros díj

utolsó frissítés: 2022.12.16.