Vissza a nyitóoldalra

Gerencsér Tamás pedagógus, tanár

"Gerencsér Tamás 1980. augusztus 16-án kezdte meg szolgálatát a tanítás kötelékében a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, majd 12 év múlva átigazolt a Dunaferr Iskolába, ahol a korábbiakhoz hasonlóan becsülettel és odaadással végezte a diákok pallérozását, egészen márciusig. Ezen röpke, Dunaújváros oktatásában eltöltött 42 év alatt rengeteg diák tanulhatta meg tőle a gépészet és a robotika tudományok minden apró részletét, érdekességét.

Tudását folyamatosan naprakészen tartotta, melyet nem sajnált a rendes munkaidő után is, a diákok vagy az iskola rendelkezésére bocsátani. Sok fiatal emberi tartást, méltóságot, becsületet tanult tőle. Szolgálati ideje alatt a Dunaferr Iskolában meghonosította a mechatronika szakot, kidolgozva annak részleteit, amelyet a mai napig használ az iskola a szükséges modernizálásokkal. Szakmai ismeretei, pedagógia tudása és emberi méltósága mind-mind nagy hasznára vált az iskolának és a közösségnek. Az iskolában ledolgozott idő alatt számos osztályt kísért végig a középiskola nehézségein osztályfőnökként, gyakran pótapaként.

A kollégák mindig kereshették bújukkal-bajukkal, sosem kaptak elutasítást, megértő fülekre találtak. Gerencsér tanár úr precizitása, elvárásai és hangja legendásak voltak, s azok a mai napig. A diákok nem ritkán többszöri nekifutásra merték csak munkájukat megmutatni neki, amikor az már elérte az elvárt szintet.

Azon nagy műszaki tanárok egyik utolsó képviselője, akik az iskolák elvégzése után pedagógusi pályára léptek és nem engedve a több pénz, kevesebb gond ígéretének, kitartottak a diákok mellett és építették a magyar nép jövőjét gyermekeink tanítása révén.

Neve örökre bevésődött a Dunaferr Iskola történelmébe."

forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja

Díjak, kitüntetések:

2022 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

utolsó frissítés: 2022.12.23.

Kapcsolódó linkek: