Vissza a nyitóoldalra

Krupp József sportszervező

"Krupp József 1967-ben került Dunaújvárosba, a Beton- és Vasbetonipari Művekhez, a mai Ferrobeton gyárba. Lakatosként kezdett dolgozni, aztán csoportvezetőként, majd később művezetőként folytatta munkáját. Már a kezdeteknél bekapcsolódott a vállalat sportéletébe, először a tömegsportba, majd később a versenysportba. Aktív tevékenysége és hozzáértése alapján 1970-ben megválasztották a BVM SE elnökének. Vezető társaival felismerték, hogy minőségi sportéletet csak minőségi körülmények között lehet teljesíteni.

Sok munkával, nagy erőfeszítéssel 1973-tól telepítették és adták át a BVM SE sportkomplexumait: labdarúgó stadiont atlétikai pályával és lelátóval, teniszpályákkal, klubházzal, szauna centrummal, illetve az orfűi vízi sporttelepet az üdülővel és csónaktárolókkal. Ezek a létesítmények segítették a vállalat szakosztályainak, a város sportolóinak a magas szintű kiszolgálását. Több évtizeden keresztül sikeresen működtek a sportegyesület szakosztályai – így a labdarúgó, az asztalitenisz, az ökölvívó és a sakk szakosztály –, illetve a tömegsportban értek el kiváló eredményeket.
Nevéhez fűződnek az Ökölvívó Duna Kupa színvonalas versenyei, az országos labdarúgó Intercisa Kupa, a Pentele SC női labdarúgó NB l-es csapat sikeres működése és kiemelkedő szerepet vállalt a Dunaferr Búvár Klub aranykorának kiteljesedésében.
 Krupp József a mai napig, a lehetőségeihez mérten segíti és támogatja a város sportját, szurkol a város sportsikereiért"

Forrás: Dunaújváros.com >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Sportjáért díj

Kapcsolódó linkek: