Vissza a nyitóoldalra

Tamássy Istvánné pedagógus, tanító

Tamássy Istvánné a Szórád Márton Általános Iskola tanítója. Az iskolában eleinte az 1-2. évfolyamok munkaközösségét vezette, majd hosszú ideig az alsós humán munkaközösség vezetője volt. Tudását, szakmai tapasztalatait szívesen adta át a fiataloknak. Önzetlen segítőkészségével komoly részt vállal a főiskolások szakmai foglalkozásának megszervezésében. Mentori feladatait – felkészítést, értékelést – a rá jellemző alapossággal végzi. Nagy empátiával van a hátrányos helyzetű gyermekek iránt. A nehezen nevelhető tanulókat sok szeretettel, odafigyeléssel tudja nevelni.
Fontos feladatának tekinti a tehetséggondozást, a tanulók versenyekre való felkészítését. Kiváló színvonalon rendezett megemlékezéseket, ünnepi műsorokat. Az eddigi munkássága során mindig példamutató pedagógus kapcsolatot alakított ki. Ennek köszönhetően tudta és tudja bevonni a szülőket a tanórán kívüli munkába. Színvonalas oktató-nevelőmunkát végez. Városszerte ismerik és elismerik a pedagógiai tevékenységét. Bizonyítja ezt az a tény, hogy ha megtudják róla, hogy 1. osztályban lesz osztályfőnök, akkor sokan szeretnék az ő osztályába hozni a gyermeküket. A tanítványai és a szülők nagyon kedvelik, s kötődnek hozzá. Tantárgyi felmérések anyagát rendszeresen összeállítja és vezeti a méréseket. Minőségbiztosításai tanfolyamokat végzett. Szívügye a környezetvédelem. Sok éve vezet ilyen irányultságú szakkört, ahol a természet szeretetére, megóvására nevel. Rendszeresen nyújt be pályázatokat, s ezekkel a támogatásokkal az iskola és környéke szebbé tétele is jellemzően az ő érdeme. Az iskola körzetében lévő óvodák pedagógusaival kapcsolat tart.
Adminisztrációs munkája precíz, pontos. Megbízható munkatárs. Véleményére a munkatársai odafigyelnek, s elfogadják a javaslatait. Mindig, mindenben számíthatnak segítségére. A 2008/2009-es tanévtől nyugdíjba vonulásáig napközis nevelőként is bizonyította rátermettségét, pedagógiai érzékenységét, gyermekszeretetét.
A hosszú és kifogástalan pedagógiai munkássága alapján "Dunaújváros Érdemes Pedagógusa" díjat vehetett át.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Dunaújváros Érdemes Pedagógusa díj

Kapcsolódó linkek: