Zajácz D. Zoltán : Véres Balaton

Azért tetszett a könyv, mert:
Egyrészt tükrözi a magyar valóságot. Hiába 1979-ben játszódik a történet, politikailag igencsak aktuális még ma is. Másrészt retro krimit kap az olvasó... Balaton, zánkai úttörőtábor, nyár, gyilkosság, jóképű nyomozó, egy kis szerelmi szállal megspékelve.
Annak ajánlom, aki:
Szerette a sárga krimiket. Igazi retro a magyar tengerrel és a Kádár-korszak tipikus karaktereivel.
Nem ajánlom annak, aki:
Nem szereti a megrázó történeteket.
Kedvenc szereplőm: Lendvay Laura
Mert határozottan tudja mit szeretne, kitart az álma mellett, hogy kriminálpszichológus legyen, még akkor is, ha mindenki más bolondnak nézi.
Tetszett
Romantika
Izgalom
Humor
Fantasztikus elemek
Megrázó, szomorú történet
Erőszak
Néhány gondolat a könyvről ízelítőül:
Zajácz D. Zoltán könyve egy háromrészesre tervezett sorozat első része. Letehetetlen krimi, mely visszaviszi az olvasót a '70-es évek Magyarországára, az elvtársak világába. A krimi minden jellemzője megtalálható benne: bűntény, borzongás, nyomozók, fondorlat és végül a megoldás. A karakterek életszerűek, a nyomozók szimpatikusak, a történet jól kidolgozott. Olvasás közben az olvasó szinte ott érzi magát a zánkai strandon, a táskarádiók és bronzolajjal bekent ficsúrok között a gyékényen napozva Nők Lapját olvasgatva.
Kedvenc idézet a műből:
"Aztán, ha a hír eljut a hazai sajtóhoz (...) és rákérdeznek az illetékeseknél, legfeljebb letagadják. A pártbizottság meg úgyis elmagyarázza majd a főszerkesztőknek, hogy felejtsék el, hogy ebből bármi is megjelenhet. Ilyenkor kész szerencse, hogy Magyarországon csak papíron létezik a demokrácia…"