Útvonal: Képtár / Könyvtári események, rendezvények / 2019

2019.09.30.-10.06. ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK

2019-ben az Országos Könyvtári Napok tematikája az ENSZ fenntartható fejlődési keretrendszerére épül, amelyben egy páratlanul ambiciózus és átalakító jellegű jövőkép szerepel. Egy olyan világot képzeltek el, amely mentes a nélkülözéstől, ahol mindenki boldogulhat. Olyan világot, amely mentes a félelemtől és az erőszaktól, ahol az írás- és olvasástudás általános. Olyan világot, amelyben a minőségi oktatás minden szintje mindenki számára hozzáférhető, akárcsak az egészségügyi ellátás és a szociális védelem, ahol biztosított a fizikai, mentális és szociális jóllét. Ahol elegendő, biztonságos, megfizethető és tápláló élelmiszer áll rendelkezésre, ahol a fogyasztási és termelési módok és valamennyi természeti erőforrás használata – a levegőtől a földig, a folyóktól, tavaktól és a víztározóktól az óceánokig és tengerekig – fenntartható.

63
2019.09.30. ÚJRAHASZNOS? ÖKO-kiállítás megnyító

"Hulladék"-művészet... A művészet új irányai. PÁHI PÉTER kacatszobrászt kérdezi ROHONCZI ROHO ISTVÁN. 

A kiállításon újrahasznosított anyagokból készült

  • műalkotások: Páhi Péter kacatszobrász fémszobrai

  • iparművészeti alkotások: Terbe János kartondesign-bútorai

  • a Jószolgálati Otthon tavalyi "Adj esélyt a Földnek!" divatbemutatóján bemutatott ruhák, ékszerek, kiegészítők

  • a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ruhái, táskái

  • lelkes, ügyes kezű amatőrök hulladékból készült "alkotásai", a mindennapi élet "újrahasznosított" használati tárgyai: ékszerek, papírcsík-díszek, pólófonálból készült játékok... valamint az

  • általános és középiskolás diákok Benedek Elek mesevilágát idéző, hulladékból készült műalkotásai szerepelnek.

9
2019.10.01. A DÉLI JÉGVILÁG CSODÁI

Fotós expedíció az Antarktisz peremvidékén.Élménybeszámoló. Kércz Tibor természetfotós már harmadik alkalommal tartott előadást könyvtárunkban.

8
2019.10.02. Minket választó MADARAK

FENYVESI LÁSZLÓ a Duna-Ipoly Nemzeti Park ornitológusa tartott előadást a Gyermekkönyvtárban gyerekeknek és felnőtteknek. Első lépésünk a MADÁRBARÁT KÖNYVTÁR felé!

7
2019.10.03. NÖVÉNYI ESSZENCIÁK jótékony hatásai

Bodoki Erika és Bodoki István illóolaj-tanácsadók tartottak előadást a Felnőttkönyvtárban. Az érdeklődők megismerkedhettek a növényi kivonatok hatásaival, az illatélményekkel, az illóolajok használatával, jótékony hatásaival.

9
2019.10.04. AKIKNEK A MADARAK IS CHOPINT ÉNEKELNEK

Vendégünk volt Érdi Szabó Márta és fiai: Érdi Tamás zongoraművész és Podhorányi Zsolt újságíró. Dedikálás és könyvárusítás a helyszínen. A beszélgetést Törökné Antal Mária (gyermekkönyvtárosunk) vezette.

17
2019.10.05. ÖKOKOZMETIKUMOK és TISZTÍTÓSZEREK, ÖKO-JÁTSZÓHÁZ

Gyalus Boglárkával ajakápolót és házi tisztítószert készíthettek az érdeklődők. A délután folyamán kozmetikumok és szappanok vására is volt a Felnőttkönyvtár előterében.

A Gyermekkönyvtárban RePlacc-játszótér, Hulladék utak mandala és Öko-kreatív várta az érdeklődőket az Ökologistic Alapítvány közreműködésével.

65
2019.10.06. KÖNYVES VASÁRNAP

INGYENES beiratkozás,  kézműves foglalkozás, könyvek, olvasás, játék minden szinten, minden korosztálynak.

Táncház, népi hangszerbemutató Bocsi Nóra táncpedagógussal, Várai Áron zenésszel.

Az általános és középiskolás diákok Benedek Elek mesevilágát idéző, hulladékból készült műalkotásainak díjazása.