Almási Miklós: A szerelem lehetetlenségéről

"Egy rejtély kezdett izgatni. Miért menekülnek az emberek a szerelem elől?"

"Lehetetlen? Ugyan kérem. Ezután is lesz csók és zokogás, boldog esküvő és hirtelen szakítás, álmatlan éjszaka és őrült markolászás. Majdnem teljes a skála. Én viszont épp erről a majdnemről  akarok szólni. Hogy miért lett trend a teljes skála gyors leépülése, miért tűntek el a távoli vágy és a príma szex közötti átmenetek..."

Valóban félünk a tartós kapcsolatoktól? Miért tárjuk fel titkainkat a cybertérben, az interneten?  Miért élvezik néhányan jobban a magányt, mint a közös élményeket? Félünk kibújni kagylóhéjunkból?

Ilyen és hasonló kérdésekről ír Almási Miklós, akit "filozófusnak-esztétának képzett az egyetem",  A szerelem lehetetlenségéről című könyvében.

A karcsú és szép kis kötet nem nehéz, tudományosan köntörfalazó tanulmányokat tartalmaz, hanem hívogatóan kellemes stílusban "beszélgető" írásokat. Almási Miklós gondolkodni hív bennünket, kérdéseket tesz fel és válaszokat keres világunkról, önmagunkról, a csábításról, a szerelemről, nőkről és férfiakról.

"Pedig szerelmesnek lenni jó! Még akkor is, ha mellékhatásai olykor rémesek - s erről aztán hiába kérdezzük kezelőorvosunkat és gyógyszerészünket."

az ajánlást készítette: Katona Zsuzsa