Luca Di Fulvio: Álmok bandája

„De én most már nem vagyok többé én. És te nem vagy már te!”

Az Álmok bandája egy igazi szerelmi történt, amely a 20-as évek Amerikájában játszódik, az „aranykorban”, a gengszterek, a szesztilalom, a gettók, a film, a rádió térhódításának idején. Ruth-a gazdag lány – és a kissé meglepő nevű Christmas – egy olasz bevándorló törvénytelen gyermekének története. A cselekmény még Christmas születése előtt kezdődik, Cessa, a fiú anyja álmait kergetve, pici fiával érkezik az Ígéret földjére, hogy ott aztán számos sorstársához hasonlóan tengesse életet, miközben egyetlen cél lebeg szeme előtt, hogy fiából igazi amerikai válhasson. Christmas már egészen kiskorában tudja, hogy ki fog törni a nyomorból, és ennék érdekében mindent meg is tesz. Megalakítja saját bandáját, a Dimond Dogst, amely hamar hírnévre tesz szert a város alvilági köreiben, annak ellenére, hogy a mindössze 2-3 főből álló „szervezet” leginkább kitalált történetekkel szerez hírnevet magának. Ruth életébe azon a ponton csatlakozunk be, mikor a lány saját naiv álmait üldözve, egy tragikus végkimenetelű randevúra szökik Billel, a hányattatott sorsú, kegyetlen kertésszel, aki aztán a lány életét tönkretéve, egészen Hollywoodig menekül, hogy aztán ott kétes hírnevet szerezzen magának a filmiparban. Christmas megmenti a lány életét a rosszul sikerült este után, és innentől kezdve lelkük egyé válik. A lány szülei azonban saját álmaikat követve elköltöznek az „Álmok városába” és a fiatalok így kénytelenek elszakadni egymástól. A fiú mindent alárendel a szerelemnek -életének minden tettét az befolyásolja, hogy megtalálja a lányt-, Ruth küzd saját démonjaival, de mindeközben sosem szűnnek meg egymást szeretni.

„ A mi mesénkben túl sok a sárkány meg a gonosz boszorkány. Én pedig túl öreg vagyok, hogy bátorságot gyűjtsek a harchoz, és megkeresselek téged. Attól félek, valaki mással üldögélsz azon a padon. Attól félek, az a pad tán nincs is többé. Attól félek, te már elfejtetted a nevemet. Attól félek, neked már nincs időd meghallgatni azt, amit neked mondanék. Attól félek, nem tudom, hogyan mondjam el neked.”

Luca Di Fulvo regénye egy álmokkal, vágyakkal, szerelmekkel teleszőtt történet, amely elrepít minket abba a korba, egy olyan világba, amelyben az emberek hittek az álmok erejében.

A kötet a Maxim Könyvkiadó gondozásában megjelenő History Válogatás sorozatban jelent meg.

az ajánlást készítette Hidvégi Judit