KÖSZI - Iskolai közösségi szolgálat a könyvtárban

 

 

 

 Gyere a Könyvtárba Közösségi Szolgálatra!

Itt több módon is teljesítheted óráid:


A klasszikusok...
 

 • no1. Vegyél részt az Olvasókör szeánszain, ahol a kiscsoportos foglalkozásokon olyan történeteket igyekszünk olvasni, amelyek elsősorban a középiskolás korosztályban felmerülő problémákkal foglalkoznak. Itt nemcsak az Olvasókörön való részvételért jár az óra, hanem magáért az olvasásért is! (annak ajánljuk, aki szeret olvasni és nem fél mások előtt beszélni)
   
 • no.2 Írj könyvajánlót! Ha tetszett a könyv amit olvastál, és van kedved és persze írói vénád is, írhatsz egy kb. 20 soros ajánlót, amit aztán kiteszünk a honlapra, hogy mindenki elolvashassa és így kedvet kapjanak adott könyv olvasásához. (annak ajánljuk, aki szeret olvasni, írni és ezeket szívesen megosztja másokkal is) ...és küldd el nekünk az olvszolg@jakd.hu e-mail címre.

 

 • no. 3. Írj KönyVéleményt! - Olvasni jó! - Értékelj onilne!  >>>

  Szereted a könyveket és van véleményed az olvasottakról? Most itt a lehetőség, hogy megoszd olvasmányélményeidet másokkal is! Véleményezd, értékeld az általa elolvasott könyvet a megadott szempontok alapján. A könyvajánló felkerül könyvtárunk honlapjára.

 

És az extrák!

 

 • no1. Segíts a Gyerekkönyvtárban! Délutánonként gyermekkönyvtárosaink igyekeznek színesebbnél színesebb programokat szervezni a kicsiknek. Te miben tudsz nekik segíteni? Például mesélhetsz vagy a kézműves foglalkozásokon asszisztálhatsz! (annak ajánljuk, aki kreatív, szeret gyerekekkel foglalkozni)
   
 • no2. Segíthetsz nekünk a rendezvények szervezésében, lebonyolításában! Mint tudod, a Könyvtár nemcsak a könyvekről szól, hanem igyekszünk egy izgalmas és érdekes közösségi teret is létrehozni. Mind a Könyvtárban, mind azon túl… Rendezvényeinken segíthetsz nekünk útba igazítani a látogatóinkat, részt vehetsz pakolásban, szervezésben… (annak ajánljuk, aki szeretné kipróbálni magát a programszervezés feladataiban)

 

Mit kell tenned, ha nálunk szeretnéd teljesíteni a közösségi szolgálatos óráid?
 

 • Tájékozódj, hogy van-e együttműködési szerződésünk az iskoláddal!
  Ha van együttműködési megállapodásunk az iskoláddal, nincs más dolgod, mint jelezni nekünk szándékodat. És mi tárt karokkal várunk téged.
  Viszont ha nincs, akkor első lépésként a Közösségi Szolgálatért felelős tanárodnál kell jelentkezned, hogy kezdjen el szervezkedni.
 • ...és ha van kedved hozzá, szeretettel várjuk jelentkezésed: JELENTKEZÉSI LAP >>
 • Ha kérdésed van írj a olvszolg@jakd.hu e-mail címre.