ONLINE KATALÓGUS

ÚJ, CORVINA KATALÓGUS >>> ÚJ, CORVINA KATALÓGUS >>>

Katalógus/Keresés >> | Előjegyzés >> | Olvasói belépés >> | Hosszabbítás >>
 

KATALÓGUS - KERESÉS

A Corvinában lehetőség van: egyszerű és összetett keresésre, böngészésre, CCL nyelvi keresésre, kedvencek gyűjtésére. Kereshetnek: szerzőre, címre, tárgyszóra, kiadóra is. Nem szükséges minden mezőt kitölteni.

Néhány keresési javaslat:

 • Ha nem tudja pontosan a mű teljes címét, elegendő a cím legjellemzőbb  szavait beírnia.
 • Használhatja a % százalékjelet a szavak, kifejezések előtt vagy után, hogy tetszőleges számú betűt, karaktert helyettesítsen (pl.: kutya% = minden kutya kezdetű szóra keres).
 • Figyelni kell az ékezetes betűk (rövid, hosszú) helyesírására.
 • A keresés indításakor a „Csak a kölcsönözhetőket” jelölőnégyzet használatával azon dokumentumok listáját tekintheti meg, amelyből a keresés idején van kölcsönözhető példány.


Újdonság - változás:
A szolgáltatások eléréséhez szükség van az olvasójegyük vonalkódjára vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címre, és a jelszóra, amely a születési dátum utolsó négy számjegye pl.: 0301!


ELŐJEGYZÉS

Online előjegyzésre csak a beiratkozott és e-mail címmel regisztrált olvasók számára van lehetőség az online katalóguson keresztül. Az előjegyzett könyvek beérkezéséről e-mailben küldünk értesítést.

Előjegyzés menete:

 1. Keresés az online katalógusban >>
 2. Az egyes találatok végén a Részletek-re kattintva megjelenik a példány részletes leírása
 3. A példányablakban kattintson az Előjegyzés gombra
 4. Adja meg az olvasójegye vonalkódját (teljes számsor kötőjelek nélkül) vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címet, és a jelszót: az alapértelmezett jelszó a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: 0301)
 5. Az Új előjegyzési kérés leadása ablakban/oldalon tudja a kéréshez kapcsolódó igényeit jelezni (Más kiadás is megfelel, Csak az alábbi kötet, Üzenet a könyvtárosnak), a mezők kitöltése nem kötelező!
 6. A Kérés elküldése gombbal tudja véglegesíteni előjegyzését!
   

KERESÉS - RÉSZLETEK KERESÉS - RÉSZLETEK

ELŐJEGYZÉS a példányablakban ELŐJEGYZÉS a példányablakban ÚJ ELŐJEGYZÉSI KÉRÉS - KÉRÉS ELKÜLDÉSE ÚJ ELŐJEGYZÉSI KÉRÉS - KÉRÉS ELKÜLDÉSE


 .

OLVASÓI BELÉPÉS = BEJELENTKEZÉS és online HOSSZABBÍTÁS

A Bejelentkezés/Olvasói adatok csak beiratkozott olvasók számára használhatóA honlap bal oldalán az Olvasói belépés, hosszabbítás felületen vagy az online katalógus jobb sarkában érhető el. A Bejelentkezés menüpontban indítható az online hosszabbítás!

A Bejelentkezés menete:

 1. Lépjen be a honlap bal oldalán található Olvasói belépés, hosszabbítás felületre vagy kattintson az online katalógus jobb sarkában a Bejelentkezés/Olvasói adatok ikonra.
 2. Adja meg az olvasójegye vonalkódját (teljes számsor kötőjelek nélkül) vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címet, és a
 3. jelszót: az alapértelmezett jelszó pedig a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: ha Ön március 1-jén született, akkor a jelszó: 0301).
 4. Az olvasói felületen az alábbiakat nézheti meg:
 • Könyvtáraim: saját kölcsönzési adatok, lejárati határidők, előjegyzései, online hosszabbítás
  • Újdonság! itt jelzi a rendszer, ha a könyvre előjegyzés van "Ezt a példányt valaki előjegyezte"!
 • Adatok: személyes, olvasói adatok, e-mail cím módosítás, jelszómódosítás, értesítési beállítások
 • Kölcsönzéstörténet: korábban kikölcsönzött dokumentumai
   

BEJELENTKEZÉS BEJELENTKEZÉS

OLVASÓI FELÜLET OLVASÓI FELÜLET KIJELÖLTEK HOSSZABBÍTÁSA KIJELÖLTEK HOSSZABBÍTÁSA _
HOSSZABBÍTÁS online

A hosszabbítás menete:

 1. Lépjen be a honlap bal oldalán található Olvasói belépés, hosszabbítás felületre vagy kattintson az online katalógus jobb sarkában a Bejelentkezés/Olvasói adatok ikonra.
 2. Jelentkezzen be az olvasójegy vonalkódjával vagy a beiratkozáskor megadott e-mail címmel, és a jelszó megadásával. Az olvasójegy vonalkódja (teljes számsor kötőjelek nélkül), az alapértelmezett jelszó pedig a születési hónap és nap számokkal írt négykarakteres változata (pl.: 0301).
 3. A megjelenő listában ellenőrizheti a kikölcsönözött könyveket, és azok határidejét.
 4. Jelölje ki azokat a könyveket, amelyeket meg szeretne hosszabbítani, majd kattintson a könyvek alatt található Kijelöltek hosszabbítása gombra. Lehetőség van egyszerre az összes kikölcsönzött könyv, DVD meghosszabbítására is. Az előjegyzett dokumentumok nem hosszabbíthatóak.


Ha kérdésük van, írjanak az olvszolg@jakd.hu címre, vagy hívjanak minket a 25/423-952 telefonszámon!

Köszönjük türelmüket és együttműködésüket!