Honlapunk új szolgáltatásairól

Szeretettel üdvözlünk mindenkit a könyvtár megújult honlapján!

Keresés a honlapon

A fejlécen jelenik meg a „keresés a honlapon” funkció. A keresett kifejezésnek minimum az első 3 karakterét kell beírni (csonkolási lehetőség:*). A találati listában linkek jelennek meg, amelyek elvezetnek a keresett kifejezést tartalmazó oldalra.

Navigációs sáv

Az aktuális oldal elérhetőségének útvonalát mutatja meg. Segítségével könnyen vissza lehet térni az egyes korábbi állomásokhoz.

Közösségi oldalak

Az itt megjelenő menüpontok olyan interaktív, közösségi oldalakra mutatnak, ahol lehetőség van véleménycserére, kapcsolattartásra, ismerkedésre.

Fórumok: Tetszőleges (lehetőleg, könyvekkel, könyvtárral, filmekkel kapcsolatos) témában létrehozott közösségi oldal. Az oldal mindenki számára hozzáférhető, böngészhető, de csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. A regisztráció a Fórumok felületen történik.

Hírlevél: Időszakonként megjelenő tájékoztató a könyvtár életről, ahol megjelennek a friss hírek, információk, beszámolók, meghívók, ajánlások új szerzeményeinkről. A hírlevél megjelenik az oldalon is, a feliratkozott felhasználók az új hírlevélről értesítést kapnak. A korábbi hírlevelek is elérhetők a felületről.

Kérdezzen! Segítünk... : Ebben a menüpontban online könyvtári tájékoztatást biztosítunk mindenkinek, amely lehetőséget ad arra, hogy az interneten keresztül tegyenek fel kérdéseket könyvtári szolgáltatásainkkal, irodalomgyűjtéssel, könyvtári dokumentumokkal, lexikális adatokkal, közhasznú információkkal kapcsolatosan, és természetesen választ is kapnak rá.

Honlaptérkép

A honlaptérkép rövid, egyszerű, áttekinthető szerkezetet ad a honlapon található tartalmakról. Az egyes linkek nevére rákattintva közvetlenül elérhetővé válnak az oldalak.

Archívum

Archívumunkban a honlapunkon megjelenő, már nem aktuális információ elérhető. Lehetőség van a kategóriánkénti, témakörök és dátum szerinti keresésre.

Gyerekeknek

A főoldal középső területén található képre kattintva a Gyerekkönyvtár önálló honlapja nyílik meg.

Reméljük, hogy új honlapunkat szívesen használják, a változtatásokat, új szolgáltatásainkat hasznosnak találják! Új honlapunk kialakításánál az Önnök javaslatait és kéréseit is igyekeztünk figyelembe venni.  Észrevételeiket, véleményüket az olvszolg@jakd.hu címen jelezhetik. Köszönjük!