Dunaújvárosba érkezett a Vándor Bagoly Díj

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtáros Szekciója Vándor Bagoly Díját ebben az évben könyvtárunk munkatársának, Törökné Antal Máriának, Marcsi néninek ítélte. A díj ünnepélyes átadására december 11-én, Székesfehérváron került sor.

Törökné Antal Mária tevékenysége a könyvtári munka mellett szorosan összefonódott a Cimbora mozgalommal. Az országban az elsők között alakult meg Kálnay Adél írónő és Törökné Antal Mária vezetésével, a könyvtár támogatásával a dunaújvárosi Cimbora Klub.

A Cimbora Klub remek színtere a játéknak, a kapcsolatok építésének, a közösségi munkának és a gyermekek olvasóvá nevelésének. 2014-ben már 11. születésnapját ünnepelte a könyvtárban működő gyermekközösség.

Marcsi néni kedves személyisége minden tevékenységében tükröződik. Sokan ismerik őt városunkban, személyes kapcsolatrendszere széles, remekül együtt dolgozik a városban működő iskolákkal, tanuló csoportokkal.

 

Ötletei, foglalkozásai, előadásai mindig élménytadóak  mind a gyerekek, mind a felnőttek, a gyermekkönyvtáros kollégák számára.

Törökné Antal Mária évek óta aktív tagja a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtári szekció vezetőségének, több konferencián, Pedagógiai Napon képviselte városát, könyvtárát, mindig felkészülten.

Megérdemelt Vándor Bagoly Díjat december 11-én Székesfehérváron vette át Törökné Antal Mária.

Gratulálunk, sok sikert kívánunk az elkövetkező években is!