Valentina Giannella: Greta vagyok

“Amit a magunk szűkebb környezetében megtehetünk, az mindig hasznos.”

Korunk egyik klímavédő hőse Greta Thunberg. Az ő neve mindenki számára ismert lett az elmúlt pár évben. A svéd kislány, aki sárga esőkabátjában az első tanítási napon a nyári szünet után nem az iskolába ment, hanem a svéd parlament elé tüntetni.Tüntetni, hogy felhívja a figyelmet a közelgő, vagy a már küszöbön álló klímakatasztrófára. Fejébe vette, hogy felhívja a felnőttek figyelmét arra, hogy ha nem lépnek, ha nem változtatnak semmin, nincs értelme tanulni, hisz a gyerekek jövőjét veszik el.

A könyvből megismerhetjük Gretát, a klímavédő kislányt és a Föld megmentése érdekében tett törekvéseit. Hogy, s miként tehetünk mi magunk környezetünk megóvásáért. Miként lehetünk mi is Földünk megmentői. Rengeteg gyereket inspirált Greta és rengeteg embernek lett példaképe. 

A könyv praktikus tudással segíti a fiatal ökotudatos gyerekeket, hogy hogyan lehet kevesebb szemetet termelni, miként spórolhatnak az energiával és miként reformálhatják meg étkezésüket, hogy az kevesebb teher legyen Földünk számára.

az ajánlást készítette: Kovács Dóra