Vissza a nyitóoldalra

Antal Rózsa Lívia

Antal Rózsa Lívia a Testnevelési Főiskola befejezése (1974) után visszatért egykori alma máterébe, és azóta is a Széchenyi István Gimnáziumban tanít. 1999-ben felsőfokú oktatás informatikus végzettséget szerzett; legutóbbi továbbképzésén 2005-ben részt vett a közép- és emelt szintű érettségi vizsgáztató pedagógusok felkészítésén.
Kitartóan, nagy lelkesedéssel neveli a diákjait a testnevelés, a sport és a mozgás szeretetére, következetesen, magas elvárásokat megfogalmazva végzi munkáját.
Évtizedek óta szerepel diákjaival a különböző diákolimpiai versenyeken, különösen az atlétika és az úszás áll közel a szívéhez. Ezekben a sportágakban az iskola tanulói évek óta folyamatosan jó és kiemelkedő eredményeket érnek el az országos korosztályos versenyeken, így munkájával jelentősen hozzájárult a gimnázium sportban szerzett hírnevének megteremtéséhez és fenntartásához. Folyamatosan figyelemmel kíséri a sok-sok verseny nevezési határidejét, figyelmezteti, segíti kollégáit, hogy a nevezések rendben történjenek.
Diáksportköri foglalkozásokat tart, az utóbbi években magára vállalta az alapvetően új és egyre népszerűbb floorball iskolai elterjesztését, sportköri órák, csapatok megszervezését, diákolimpiai versenyeztetését több korcsoportban is.
Külön figyelmet fordít azokra a jól tanuló diákokra, akik sportágukban is kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. Sok diák pályázatát készítette el a "Jó tanuló, jó sportoló" díj elnyerésére, és munkájának sikerét számos megyei és országos díj igazolja.
Nyugállományba vonulása alkalmából több évtizedes áldozatos munkája elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérmet kapta.

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

 

Kapcsolódó linkek: