Ha egy munka beindul... a TINISAROK megújul

Újra látogatható! A veszélyhelyzet idején könyvtárunk bezárt, de folyamatos volt a munkavégzés. A zárt ajtók mögött felgyorsultak egyes háttérmunkák és lelkes kollégáinknak köszönhetően megújult a fiatalabb korosztály kedvenc zegzuga. Festés, átrendezés, csinosítás, új ötletek, dekorációk...

A TINIPOLCTÓL A TINISAROKIG

2016-ban az őszi Országos Könyvtári Napok felhívására a középiskolás korosztálynak összeállítottunk egy tinipolcot, ahová kigyűjtöttük a nekik szóló különböző ifjúsági irodalmat. A válogatásban szerepelt a klasszikus irodalomtól kezdve, a manapság közkedvelt Vörös pöttyös könyvek és azóta megjelent újabb sorozatok, a bestseller és szerelmes könyvek, a fiatalok kamaszkori problémáit és a tabu témákat feldolgozó regényeken át a misztikus,  sci-fi, fantasy irodalomig. Helyet kaptak a KÖSZI - közösségi szolgálat kiscsoportos olvasóköreiben ajánlott, feldolgozott könyvek is, ezek olyan történetek, amelyek elsősorban a középiskolás korosztályban felmerülő problémákkal foglalkoznak, amelyeket érdekesen, izgalmasan és igazi olvasmányélményt nyújtó módon mesélnek el az alkotók.

TINISAROK 2.0 - FELÚJÍTÁS UTÁN - 2020 TINISAROK 2.0 - FELÚJÍTÁS UTÁN - 2020

Az egyre népszerűbb tinipolcot már akkoriban továbbgondoltuk és elkezdtük egy nagyobb, elkülönített helyiség, egy tinisarok kialakítását. 2017-ben új bútorokkal, kicsit más elrendezéssel egy hangulatos helyet „álmodtunk” meg a könyvtár hátsó sarkában, amely nem jöhetett volna létre olvasóink, látogatóink által felajánlott személyi jövedelemadó 1%-a nélkül. A könyvkínálatot kiegészítettük az iskolai kötelező olvasmányokkal. 


TINIPOLC - 2016 TINIPOLC - 2016 TINISAROK - 2017 TINISAROK - 2017 TINISAROK - 2017 TINISAROK - 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A FELÚJÍTÁS - 2020

A járványhelyzet idején újra "álmodtunk" és felújítottuk a mára már nem csak a kamaszok kedvenc olvasói terét, hogy újranyitáskor egy friss és még hangulatosabb zegzug legyen akár olvasásra, beszélgetésre, egy nyugodt időtöltésre is.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

_

_