HANGOSKÖNYVEK

Bagdy Emőke: Önismeret, önazonosság, önmegvalósítás

„Ismerd meg önmagad és megismered a világegyetemet és az Isteneket.”- hallhatjuk e hangoskönyv első perceiben. De mennyire vagyunk képesek önmagunk megismerésére? Mi a jelentősége a gyermekéveknek? Mikor kezdődik személyes önazonosságunk építése? Mit tehetünk azért, hogy életünk műalkotássá váljék? Hiszen alkotásra vagyunk hivatottak! Hogyan illeszkedhet önmegvalósításunkba a szabadság iránti vágyunk? És milyen hatással vannak erre a szeretet különböző formái? Bagdy Emőke ezekre a kérdésekre ad nekünk választ 70 percben.
A szerző hangoskönyvei könyvtárunkban >>

Doyle, Arthur Conan: Sherlock Holmes - A négyek jele

Összesen hatvan Conan Doyle-novella és két regény főszereplője volt Sherlock Holmes, s ezek közül most tizenkét bűnügyi elbeszélés hallgatható meg Benedek Miklós színművész előadásában. A rövid krimiket összekötő személyek természetesen a briliáns eszű, kalandvágyó detektív, Sherlock Holmes, valamint kissé ügyefogyott segítője, Watson doktor. Olyan novellák hangzanak el, mint A megoldás nyomában, a Tragédia a Pondicherry Lodge-ban, a Sherlock Holmes bemutatja tudományát, A Baker Street-i partizánok, Az Agra-kincs vagy a Jonathan Small különös története.
A szerző hangoskönyvei könyvtárunkban >>

Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?

Az ötvenkét perces hanganyagot tartalmazó CD-ről Kosztolányi Dezső legismertebb versei hallgathatók meg Máté Gábor előadásában. A tizenhét vers közt olyanok szerepelnek, mint az Üllői úti fák, a Boldog, szomorú dal, az Esti Kornél éneke, a Halotti beszéd, a Hajnali részegség, az Ének a semmiről vagy a Szeptemberi áhítat.

Schäffer Erzsébet: Málna utca 3.

A szerző tizenegy, számára kedves esszét választott ki írásai közül, s mondta mikrofonba. Az egy és egy negyed órányi hosszúságú CD-n hallható írások között találjuk - a címadó darab mellett - az Angyalos történet, a Höltzl Matild, az Egy levél anatómiája, A dobos, az Ötöt adj vissza, a Hángérien dájrekt, A hetedik, a T.Zs., tizenöt éves kislány leveléből és A lovat Ámornak hívták című elbeszéléseket.
A szerző hangoskönyvei könyvtárunkban >>