Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

1971. szeptember 3-án nyílt meg a Hangulat Eszpresszó

Itt volt az első diszkó Dévényivel, B. Tóth Lászlóval, D. Molnárral

A Barátság városrészben az Ifjúsági Eszpresszó helyén megnyílt a Hangulat Eszpresszó, de a szórakozóhelynek nemcsak a neve változott. A belépőt pálmák fogadják, a megnagyobbított teremben mindenütt örökzöld növények. Beépített, mozgatható tetővel fedett terasz, piros és kék kárpittal borított falak, vörös műbőr félkör alakú boxok, külön TV terem, kellemes, hangulatos légkört teremtenek. A nagy bárpulton színezüst dísztárgyak, az új asztalokon aranyszínű damaszt abrosz. Másodosztályúból első osztályú hely lett, de az árak alig változtak, viszont a kiszolgálás színvonala igen, a Dunavidéki Vendéglátó Vállalat legjobb felszolgálói kínálják a vendégeket. Az italválaszték bővült: báritalokkal, coctailokkal, fizzekkel, grogokkal. Nagyobb lett a táncparkett, a zenét a kedvelt Kovács trió szolgáltatja, és a műsorban minden este fővárosi dizőz énekel. A Hangulat dolgozóira vár a feladat, hogy a város legszebb eszpresszóját a legkedveltebbé tegyék!

Dunaújvárosi Hírlap, 1971.09.03., 8.o.; Saláta 1971.10.sz., 15.o.

 

 

A '80-as években Kovács János, Csoki volt a "Hangi" vezetője. Volt irodalmi presszó, Mo-presszó, humorfesztivál. Itt volt az első diszkó Dévényivel, B. Tóth Lászlóval, D. Molnárral. Petőfi ifjúsági brigádjukkal közösen gondoltak egyet és az éjszakai mulató, délutánonként, esténként már más közönségnek is szervezett programokat. „Színesebbé szeretnénk tenni az itt töltött időt, hogy a vendég a hagyományos vendéglátásnál jobban szórakozva szórakozzék, hogy úgy érezze kapott valami emlékezetest, maradandót.” Szinte minden napra jutott valami: énekesek, színművészek.

Fellépett már Gálvölgyi János, Rodolfo, Körmendi János, Sütz Ila, Markos-Nádas-Nagybandó trió, Máté Péter, Feleki Kamill, Kabos László, Kern András, Korda György, Kibédi Ervin, Hernádi Judit. Rendszeresen hívtak meg újságírókat, bemutatták a városban működő amatőr együtteseket, dalénekeseket, fakírokat, break-táncosokat. Volt filmvetítés, kiállítás, és magányosok klubja is. Népszerűek voltak a Hangulat programjai, alkalmanként hatvan-száz ember nézte meg az előadásokat. Öt év alatt 250 közművelődési műsort szerveztek.

Dunaújvárosi Hírlap, 1984.12.07., 5.o.; Fejér Megyei Hírlap, 1988.03.12.

2011-ben „A Klub” néven újra beindult az éjszakai életet, ahol mindenki megtalálhatta a számára megfelelő zenei stílust. A november 12-i nyitó bulin a house zenei vonulat szólalt meg, majd retro zenei parti, Intelligens Diszkoték igényes diszkózenékkel és mindezek csak húsz éven felülieknek. Napjainkban pedig eladásra vár a legendás hírű, retro stílusban berendezett Hangulat Bár.

Dunaújvárosi Hírlap, 2011.11.09., 4.o. ; Jófogás.hu, 2015.05.20.