Vissza a nyitóoldalra

Orosz Csaba György tűzoltó, tűzoltó alezredes

"Orosz Csaba György tűzoltó őrnagy 1995. szeptembere óta teljesít szolgálatot Dunaújváros MJV Önkormányzata Hivatásos Tűzoltósága állományában; tevékenységét beosztott tűzoltóként és gépjárművezetőként kezdte, majd végigjárva a ranglétrát 2003-ban szolgálatparancsnokká nevezték ki, miután megszerezte a felsőfokú polgári és szakmai végzettséget. 2008-ban a tűzoltási és műszaki mentési osztály vezetője lett, majd 2012-ben az egységes katasztrófavédelmi szervezet megalakulásakor a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság parancsnokává nevezték ki. Pályafutása során mindig a tökéletes feladat végrehajtásra törekedett, amely tulajdonsága a mai napig jellemzi, és a beosztottjaitól ugyanígy megköveteli az utasítások, parancsok pontos végrehajtását. Jellemző rá, hogy vészhelyzetek esetén elsőként jelentkezik az utazó csoportba, amelyet kitűnően szervez, illetve koordinál.

Részt vett az árvízi és belvízi védekezésekben, valamint a devecseri vörösiszap-katasztrófa elhárításában is jelentős szerepet vállalt. Kiemelkedő tevékenységet folytat az önkéntes munkában, az elesettek megsegítésében. Nevéhez fűződik a dunaújvárosi Ability Kert ötlete is, valamint a megvalósításban is fontos feladatokat végzett.
A Katasztrófavédelem szervezetén belül kiemelten foglalkozik a közösségi szolgálatra jelentkező diákokkal, kiválóan motiválja őket. A HUNOR Önkéntes Mentőszervezet tagja, akiket a teljes személyi állomány elé példaként állítottak. A Fejér Önkéntes Mentőszervezet megalakításában is tevékenyen részt vett, a HUNOR Önkéntes Mentőszervezetben szerzett tapasztalatának átadásával.

Munkabírása kiemelkedő, és példamutató, szakmai tudását és egyéni képességeit folyamatosan, a kötelező szakmai továbbképzéseken és egyéni önképzéssel is fejleszti. Kiemelkedő és példamutató tevékenységének elismeréseként az idei évben a Közgyűlés a Dunaújváros Közbiztonságáért Díjat Orosz Csaba György tűzoltó őrnagy részére adományozta."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2013 - Dunaújváros Közbiztonságáért Díj

 

Kapcsolódó linkek: