Vissza a nyitóoldalra

Tóth Bertalan pedagógus, szaktanár

"A Dunaferr Szakközép- és Szakiskola tanára 1946-ban Jánoshidán született. Tízévesen került városunkba, itt végezte általános és középiskolai tanulmányait. 1965-ben szerzett ipari technikusi képesítést. A tanulás azonban itt nem ért véget, előbb az elektronikai műszerész szakmát sajátította el, majd a Dunaújvárosi Főiskolán számítástechnikai szoftverüzemeltető szakképesítést szerzett.

Dolgozott a Dunai Vasmű Központi Műszerüzemében, ám életének leghosszabb állomásának a BVM Dunaújvárosi Gyára, azaz a mai Ferrobeton Zrt. bizonyult, ahol több mint 30 évet dolgozott különböző beosztásokban. 2006-os nyugdíjazását követően a Dunaferr Szakközép- és Szakiskola tanáraként dolgozik.
A Dunaferr iskolához fűződő kapcsolata azonban sokkal régebbi időszakra nyúlik vissza. A Ferrobeton Zrt-nél, mint az iskola egyik külsős gyakorlati oktatóhelyén aktív részese volt az irányítástechnikai műszerész tanulók képzésének. Tanította és nevelte őket, a választott szakmájuk legapróbb titkait is átadta nekik. Tóth Bertalan és a Dunaferr iskola közötti kapcsolat évtizedekkel ezelőtt alakult ki, folyamatosan mélyült, míg aztán 2007-től már főállásban végzi szakmai munkáját. 
Hozzáértésével, innovatív fejlesztéseivel, laikus számára lélegzetelállító találmányaival az iskola folyamatos fejlődését és fejlesztését szolgálja. Ami viszont legalább ilyen fontos: diákjait sok esetben elvarázsolja az elektronika és elektrotechnika egyébként valóban bámulatos világában."
 

Díjak, kitüntetések:

2013 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: