Vissza a nyitóoldalra

Kókány Ágnes, dr. gyermekorvos

"Dr. Kókány Ágnes 1974-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen és kapta meg orvosi diplomáját. Városunkban immár 38 éve dolgozik, 1975 februárjában érkezett a dunaújvárosi Kórház- Rendelőintézet Gyermekosztályára. A szakvizsgára szorgalmasan, nagy ambícióval készült. Az előírt tanfolyamok, gyakorlatok teljesítését követően 1979-ben tett szakvizsgát csecsemő- és gyermekgyógyászatból. Szakmai tudását, elhivatottságát az alapellátásban kamatoztatta, mivel a szakvizsgát követően körzeti gyermekorvosi munkakörre váltott. Szakmai munkája mellett az alapellátásban aktív tevékenységet végzett, így 1989-ben Kiváló Munkáért kitüntetésben részesült. 

Az orvos-beteg kapcsolatban olyan együttérző, megnyugtató magatartást tanúsít, ami segíti a kis betegek vizsgálatát, gyógyulását. Az aggódó hozzátartozók a doktornő jelenlétében megnyugszanak, mivel látják, hogy gyermekük biztos kezekben van. A szülőket türelmesen meghallgatja. A gyermek állapotáról a tájékoztatást a laikus számára is érthetően, nyugodtan végzi.    
A beteg gyermekek gyógyulásának minden fázisát követi, még adott esetben a kórházban is.
Megbecsülését mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a már felnőtt, valaha volt kis betegek a szülővé válást követően gyermeküket is Kókány doktornő körzetébe viszik, ahol megnyugtató környezetben a gyógyulást biztosítottnak látják. 

A kimagasló színvonalon nagy hozzáértéssel és odaadással végzett szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros közgyűlése dr. Kókány Ágnes gyermekorvos részére adományozta a "Dunaújváros Egészségügyéért" Díjat."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2013 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj

Kapcsolódó linkek: