Vissza a nyitóoldalra

Bába Mihály sportoló, birkózó, sportmasszőr

"1955. június 30-án született Sztálinvárosban. 1970-ben kezdett dolgozni a Dunai Vasműben, mellette pedig a Dunaújvárosi Kohász SE birkózó szakosztályának volt a sportolója. Pályafutása alatt kimagasló eredményeket ért el – junior magyar bajnoki bronzérem és a felnőtt magyar bajnoki bronzérem is köthető a nevéhez.

Az aktív sportolást követően – a Dunai Vasműben töltött munka mellett – masszőri pályafutását 1973-tól 1983-ig a Dunaújvárosi Építők labdarúgó csapatánál folytatta. Ezt követően 1984-től visszatért szeretett egyesületéhez, a Dunaújvárosi Kohászhoz.

Bába Mihály 1985-től masszőre az NB I-es női kézilabda csapatnak, ahol még ma is lelkiismeretesen tevékenykedik. Részese lehetett a női kézilabda csapat összes kiemelkedő eredményének: ötszörös magyar bajnoki cím, ötszörös Magyar Kupa győztes és még több dobogós helyezés. 
Az elmúlt időszakban hosszabb-rövidebb ideig különböző dunaferres szakosztályoknál (úgy mint férfi kézilabda, jégkorong, vagy éppen labdarúgás) tevékenykedett masszőrként.
2005-től 2009-ig a magyar nemzeti női kézilabda válogatottnál folytatott masszőri munkát, ahol az Európa bajnoki bronzérem és világbajnoki bronzérem megszerzésének részese lehetett.
Mindig büszke volt arra, hogy ezeken a világversenyeken Dunaújvárost képviselhette. Mindig is kitartott szeretett egyesülete mellett – jelenleg is a feltörekvő Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportegyesület támogatásán fáradozik.

Több évtizedes kiemelkedő sporttevékenysége elismeréseként Bába Mihálynak adományozta a város közgyűlése a sportdíjat."

Forrás: Dunaújváros Online >>

Díjak, kitüntetések:

2014 - Dunaújváros Sportjáért Díj

 

Kapcsolódó linkek: