Vissza a nyitóoldalra

Rombauer Edit, dr. orvos, sebész-onkológus főorvos

Dr. Rombauer Edit már középiskolás korában nyári munkán a dunaújvárosi kórház sebészetén dolgozott segédnővérként. Majd előfelvételisként is ezt az osztályt választotta. "Sebész-onkológus főorvos asszony 1982-ben szerezte általános orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, munkahelye azóta a Szent Pantaleon Kórház Sebészeti Osztálya. 1986-ban Általános sebészeti szakvizsgát tett, majd 2004-ben klinikai onkológiai szakképesítést szerzett. 1994-ben adjunktusi, majd 2005-ben főorvosi kinevezést kapott. 2010-től megbízott, majd 2011-től a sebészeti osztály kinevezett osztályvezető főorvosa. 2010-ben a 83. Szent Pantaleon Emlékérmet kapta.
Több mint 30 éve gyógyítja, gondozza a sebészeti beavatkozásra és onkológiai kezelésre szoruló betegeket városunkban. Munkáját teljes odaadással, etikusan, nagyon magas színvonalon, a lehető legnagyobb empátiával látja el.
Munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazza.
A kimagasló színvonalon nagy hozzáértéssel és odaadással végzett szakmai tevékenységének elismeréseként érdemelte ki dr. Rombauer Edit sebész-onkológus főorvos asszony a "Dunaújváros Egészségügyéért" Díjat."

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

"Munkája során a korszerű sebészeti elvek alkalmazását, új műtéti technikák és sebészeti megoldások bevezetését szorgalmazza, így többek között a mai szakmai irányvonalaknak megfelelő minimál-invazív beavatkozások, laparoszkópos - endoszkópos műtéti eljárások egyre újabb területekre történő kiterjesztését.  Az onkológia területén a műtői operatív tevékenységen kívül az Onko-Team vezetését is ellátja. Szakmai ambícióját tudományos előadásai valamint önképző tanulmányutjai jelzik.

Felelőség teljes, sokoldalú, széles látókörű és nagy tapasztalattal rendelkező szakorvos. Önzetlen segítőkészsége, kollegiális magatartása, szakmai korrektsége miatt munkatársai nagyra becsülik. Munkáját a jó felkészültségen alapuló gondos, körültekintő, fáradhatatlan munkavégzés jellemzi. Osztályos és műtéti tevékenysége során a betegekkel szemben megnyilvánuló nagyfokú empátiája és humánuma mutatkozik meg." Az onkológia területén a műtői operatív tevékenységen kívül az Onko-Team vezetését is ellátja. Önzetlen segítőkészsége, kollegiális magatartása, szakmai korrektsége miatt munkatársai nagyra becsülik, nem véletlenül az Év Orvosa szavazáson Astellas különdíjat kapott 2011-ben.

Forrás: Szent Pantaleon Kórház >>

Díjak, kitüntetések:

2010 - Szent Pantaleon Emlékérem

2011 - Astellas különdíj

2014 - Dunaújváros Egészségügyéért Díj

Kapcsolódó linkek: