Vissza a nyitóoldalra

Oláh Csaba pedagógus, tanár

"1984-ben kezdett el dolgozni a Dunaújvárosi Hild József Szakközépiskola elődjében a 340. számú Szakmunkásképző Intézetben műszaki tanárként. Ambíciója és lelkesedése alapján kollégái munkaközösség-vezetőnek választották.

Szakmai munkájának elismeréseként aztán megbízott igazgatóként sok nehézségen segítette át a szakmacsoportot, az intézményt. Amikor szükség volt rá és felkérték újra és újra többször vállalt vezetői pozíciót. Műszaki igazgató-helyettesként többször is szükség volt szakmai tudására, mellyel kivívta mind kollégái, mind tanítványai tiszteletét, szeretetét.

Szinte minden műszaki jellegű tantárgyat tanított és a tehetséggondozást is szívügyeként kezelte. Különösen vasbetonkészítő szakmában értek el tanulói kiváló országos szintű eredményeket, de a technikusok között is voltak dobogósok.

Szakmai munkája mellett a nevelés játszotta a főszerepet és osztályfőnökként, illetve egyéb szervezőként rengeteg sikerélményhez juttatta tanítványait. Az önzetlensége, segítőkészsége a véradó mozgalom kapcsán teljesedett ki, számtalan tanulót tudott bevonni a programba, ezen tevékenységét emlékéremmel is elismerték.

Dunaújváros MJV Közgyűlése a magas szakmai színvonalon végzett és példaértékű pedagógiai tevékenységének elismeréseként a Pedagógus Életpályáért Emlékérem díjat Oláh Csaba pedagógus részére adományozta."

 

Forrás: Dunaújváros Megyei Jogú Város honlapja >>

Díjak, kitüntetések:

2015 - Pedagógus Életpályáért Emlékérem

Kapcsolódó linkek: