Vissza a nyitóoldalra

Gózony Margit, dr. gyermekorvos

1952-ben szerezte általános orvosi diplomáját a Budapesti Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően 1956-ig az egyetem I.sz. Gyermekklinikáján dolgozott. 1957-ben szakvizsgázott Csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd rövid ideig a Szabadsághegyi Csecsemőotthonban tevékenykedett.

1958-ban érkezett a Dunaújvárosi Tanács Kórháza Gyermekosztályára. Szakmai munkájával, úgy a diagnosztikus, mint a terápiás tevékenységével felettesei maximálisan elégedettek voltak. A nyugodt, kiegyensúlyozott, megfontolt magatartása a környezetének biztonságot jelentett.

Szakmai tudását, elhivatottságát 1966-tól az alapellátásban, körzeti gyermekorvosként kamatoztatta. Szakmai munkája mellett az alapellátás szervezési munkáiba is bekapcsolódott. 1979-ben Miniszteri Dicséretben részesült. 2012 októberében gyémánt díszoklevelet vett át a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán.

A doktornő 1985-ben vonult nyugdíjba, de ezt követően is sokan kértek tőle tanácsot. Megbecsült, köztiszteletben álló egészségügyi dolgozó volt, aki több ezer kisgyermek gyógyulását segítette.

A kimagasló színvonalon, és odaadással végzett szakmai tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Dr. Gózony Margit gyermekorvos részére adományozta.

2020-ban hunyt el.

Forrás: Dunaújváros Online >>

a kép forrása: Dunaújvárosi Hírlap Online

Díjak, kitüntetések:

2012 - Gyémántdiploma - Semmelweis Egyetem

2015 - Dunaújváros Egészségügyéért díj

Kapcsolódó linkek: