Vissza a nyitóoldalra

Varga István a Partvédelmi Vállalat igazgatója

„Varga István Sáregresen született. A székesfehérvári középiskola, majd a műszaki egyetem elvégzése után pályáját Zala megyében kezdte vízügyi mérnökként.

Dunaújvárosban 1969-től dolgozott, előbb mint az emlékezetes partcsúszás után alapított Partfigyelő Költségvetési Üzem műszaki vezetője, majd 1973-tól igazgatója. 1992-től a Költségvetési Üzem jogutódjaként alapított Partvédelmi Vállalat igazgatója volt nyugdíjba vonulásáig, 1999-ig.

Részt vett, és irányította a helyreállítási munkálatokat. Az ő munkája és elképzelései alapján valósult meg a Duna-part rehabilitációja. A sokrétű tevékenységhez igazodóan állandóan képezte magát. Építőmérnöki, víz- és környezetgazdálkodási diplomát is szerzett. A sok évi lelkiismeretes munka eredményét tudományos körökben úgy belföldön, mint külföldön is elismerték. Elsők között kapta meg a Pro Urbe Dunaújvárosért díjat.

Mindig nagy kedvvel vett részt a nemzetközi acélszobrász alkotótáborok és a különféle sportesemények (motorcsónak vb) szervezésében és lebonyolításában.”

2002-ben hunyt el.

 

forrás: Varga István 1934-2002, in.: Dunaújváros Hírlap, 2002.11.02., p. 3.

 

Díjak, kitüntetések:

1992 – Dunaújvárosért díj

Kapcsolódó linkek: