Vissza a nyitóoldalra

Kovácsy Gyula nyugdíjas köztisztviselő, zenekedvelő

"Dunaföldváron, a háborús évek alatt születtem, itt telt gyermek- és ifjúkorom, s tettem érettségit. Mint köztisztviselő, először szülőfalumban, majd Bölcskén s nyugdíjazásomig itt, a városban dolgoztam. Több éven át hagyatéki ügyeket intéztem, készítettem elő közjegyzői eljárásra. Az utolsó tizenöt évben pedig csoportvezetőként láttam el azokat a feladatokat, ahol a közigazgatás az első lépéseket tette meg a számítógépes nyilvántartás, és rendszerek irányába. Akkor és mai is azt vallottam, vallom, hogy a hivatali kötelességek középpontjában mindig az „ember” áll.

Immár tizennyolc éve vagyok nyugdíjas, mely éveknek megpróbáltam tartalmat adni, a közösség asztalára helyezni valami érdemeset. Eredménye egy zenei tárgyú web-oldal lett: beethovenszimfoniak.hu -, melynek legfőbb célja a „komoly” zene hallgatása iránti igény felkeltése, a klasszikus zene népszerűsítése, és ami a legfontosabb: megértése. Ez a szó: MEGÉRTÉS - korunk egyik legnagyobb kihívása, bármilyen kommunikációról legyen is szó. (újságcikk, politikai hír, művészeti alkotás, s még sorolhatnám)

Beethoven a zeneköltő címmel (2 x 15 perces videó) fentieket szeretném bizonyítani mindazok számára, akik ezt a két részt végignézik, végighallgatják. Az első, a lírai rész - a természet szeretetéről szól, míg a második rész drámai művészetéből mutat be részleteket, természetesen magyarázatokkal. Beethoven egész élete küzdelem volt, nem véletlenül írtam az V. SORS szimfónia legfőbb üzeneteként a jól ismert szállóigét: SOHA NE ADD FEL!

S van még két web-oldalam, hátha valakit érdekel:

1/ miniretorika.hu /Ebben 50 oldalon a beszédkultúra, illetve édes anyanyelvünk állandó ápolására kívánok buzdítani,

2/ vadaszmunchausen.hu /Ahol a komoly zene mellett íráskedvem humoros oldala van jelen./."

Kovácsy Gyula, 2018

Díjak, kitünetések:

  • 1999 - "A Honvédelemért" miniszteri kitüntetés
  • 2001 - Dunaújváros Közszolgálatáért Díj

 

 

Kapcsolódó linkek: