Évfordulók, események

...és ez történt még a mai napon

Hónap:    Nap:    

2001. október 5-én felavatták a Triumph dunaújvárosi üzemét

Az Ipari Park északi területén kapott helyet a világhírű, fehérneműket gyártó cég magyarországi leányvállalata, a Body Fashion Kft. helyi üzeme.

2000-ben:

A város 3 évi helyiadó-mentességet biztosít a befektetőnek, amely női fehérnemű gyártására szabászatot és varrodát alakít ki. Az üzem mintegy 200 varrónő és további 170 dolgozó számára tud majd munkát adni. Dunaújvárosban az egykori szovjet laktanya mellett 21 hektárt, míg a város déli kapujánál 230 hektárt jelöltek ki vállalkozási övezetnek.”

forrás: Telket vesz új magyar gyárához a Triumph = Napi Gazdaság, 2000. 03. 24.

 

2001-ben:

Dieter Braun, a Triumph International Holding társtulajdonosa a gyáravató ünnepségen mondta: új fejezet kezdődik. A gyár megépítésével nem a regionális előnyöket akarják kihasználni. Vállalatuk belső dinamikája, a globalizáció tette szükségessé a fejlesztést. A dunaújvárosi gyár, a Body Fashion Triumph gyára egyedülálló fejlesztés, első alkalommal építettek fel az összes műveletet magába foglaló üzemet külföldön. A Triumph fejlesztési metodikája szerint a technológiai központ egy részét Dunaújvárosba telepíti.”.

forrás: Tihanyi Szilvia: A hazai gazdaság elismerése a dunaújvárosi gyár építése = Dunaújvárosi Hírlap, 2001. 10. 08. 6.p.

 

Az egyik legmodernebb gyárát építette fel Dunaújvárosban a Triumph International leányvállalata, a Body Fashion Kft. A 14 ezer négyzetméteres üzem 4,7 milliárd forintból épült fel. A Triumph a heubachi központjának egy részét is ebbe a gyárba akarja telepíteni, melyben 2003 végéig összesen 370 új munkahely létesül.”

forrás: Szalay Rita: Dunaújvárosba települt a Triumph = Magyar Hírlap, 2001. 10. 09. 19. p.

 

2004-ben:

Az üzemavatás óta is változatlan a helyzet, a Triumph fehérneműket Magyarországon csak a Body Fashion Kft. háromszázötven dolgozója gyártja, s termékeik húsz százalékát exportálják... árbevételük két százalékkal nőtt az idei első félévben a tavalyi hasonló időszakhoz viszonyítva, az export pedig húsz százalékkal emelkedett a tavalyi első félévhez képest.”

forrás: Tihanyi Szilvia: Fejlesztéstől a kiszállításig = Dunaújvárosi Hírlap, 2004. 08. 18. 3. p.

 

2015-ben:

A német cég múlt kedden jelentette be, hogy magyarországi telephelyének eladását tervezi, és lecsökkenti a Body Fashion Magyarország Kft. dunaújvárosi gyárának kapacitását. A leépítésről azt közölte, hogy 170 embert érint a gyár 412 alkalmazottjából.”

forrás: Gyárvásárló a láthatáron? = Dunaújváros, 2015. 04.03. 7. p.

Kapcsolódó linkek